Nöjesguidens favoritlåtar vecka 49

10:18 2 Dec 2020

Här är redaktionens favoritlåtar från den senaste veckan. Följ vår Spotifylista för löpande uppdateringar.

Ane Brun – Last Breath

På Ane Bruns andra skiva det här året har den norske sångaren skruvat ner på tempot. Den lite 80-taliga syntproduktionen är ersatt av analogt piano och vackra stråkarrangemang. Inledande Last Breath sätter tonen för albumet med sitt intima allvar. 

Paulina Palmgren – Din gamla jord
Paulina Palmgrens nya album fick full pott av Nöjesguidens Love Carbin härom veckan och det är lätt att förstå varför. Hennes pop är uppenbart fängslande. Rösten påminner om Amanda Bergmans – närvarande och intim. I produktionen har hon blandat synthpop med inslag av dragspel. Det är märkligt och väldigt bra. 

Bad Bunny – Te Mudaste
Bad Bunny är kungen av den spansktalande musikvärlden. Hans lite skrikande rap/sjungstil sticker ut i mängden av den reggaeton som produceras varje år. Som ickespansktalande person är det omöjligt att veta vad han sjunger om. Men det känns av rösten som att han sjunger om något viktigt. Och det är Bad Bunnys allvar i rösten som gör honom så bra.

Christian Gabel – Dekoda
Det här är elektronisk instrumental musik när den är som bäst. Christian Gabel bygger ett vackert ljudlandskap av studsande syntar och ett pampigt körarrangemang. Det är mäktigt. Nästan som från den elektroniska musikens stamfäder, typ Jean-Michel Jarre. 

Teezo Touchdown – Social Cues
Texasfödde Teezo Touchdowns musik är svår att placera i ett fack. Social Cues har en lite skatepunkig komposition. Teezos röst är autotunad och högt pitchad. Det påminner lite om hur Sophie eller Hannah Diamond manipulerar sina röster. Kombinationen är lika oväntad som den är bra.  

Laura Groves – Foolish Game
Den brittiske sångaren Laura Groves har släppt en utmanande och vacker powerpopballad. Låtkompositionen känns enkel, men är också på något sätt ologiskt. Man blir överraskad av låten som tar nya, oväntade men odramatiska riktningar. 

Young Franco, Denzel Curry & Pell – Fallin’ Apart
Young Franco är en av Australiens mest uppmärksammade Djs och producenter. Här har han teamat upp med amerikanske rapparen Denzel Curry för funkigt dansant rapdisco. Det osar George Clinton och Calvin Harris tidigare discoflörtar. 

Jez_ebel – In Her Eyes
Den svenska något mystiska artisten Jez_ebel har släppt ett skönt stycke bossanovapop. Det för tankarna till Kali Uchis genreöverskridande RnB.  

Juicy J, Lil Baby & 2 Chainz – Spend It
Juicy J är tillbaka med sitt bästa album sedan 2013 års Stay Trippy. En höjdpunkt är Spend It. Det är ett typiskt Juicy J-sound. Gravallvarlig crunk. 

Telos Vision – Got Me Through
Teodor Booghs indiepop osar 70-tal. En folkig ljudbild med krispig gitarr och melodisk bas. Sådana här gitarrsolon behöver vi fler av. 

Följ spellistan på vår Spotify.

 
Om du vill tipsa oss om ett nytt bra släpp, hör av dig till morgan.storesund.skarin@nojesguiden.se.
Stad: 
Kategori: 
0 Kommentera

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!