Jonas Cramby gästar Lådan

Johanna Bond 09:25 21 Apr 2017

Till helgen vill vi äta tacos, det är sen gammalt. Från och med idag gästar texmexälskaren Jonas Cramby nyöppnade restaurangen Lådan och lagar tacos från grunden. 

Flippin Burgers nya restaurang Lådan öppnande tidigare i våras, filosofin är att servera enkel streetfood lagad från grunden. I vanliga fall bjuder menyn på sliders, jalapenopoppers och falafel. Cramby kommer under fredag-söndag samt onsdag-torsdag nästa vecka att addera vällagad texmex till utbudet. 
–  Jonas är lite av urfadern för upprättelsen av texmex här i Sverige och Lådan har sin grund i amerikansk barmat så det kändes ganska givet. Sen tycker vi båda att det känns kul att lyfta fram just texmex igen när trenden kanske var som hetast för några år sedan. Trender är trist och går ju inte att äta men vi kommer alltid älska bra texmex, säger Jon Widegren som driver Lådan. 

Gänget bakom Lådan.

Under fredagen blir det såklart fredagstacos, antingen med friterad avokado eller ölbrässerad högrev. På lördagen får tacosen lämna plats för kycklingvingar, dipp och nyfriterade majschips. Lådan kommer att bjuda in gästspelare med jämna mellanrum för att mixa upp menyn. 
– Jonas Cramby var en av de första vi pratade med när vi började planera Lådan och ett sådant här gästspel är en viktig del av vad vi vill att Lådan ska vara. Att ge olika matkreatörer som kanske inte är kockar med egen restaurang möjlighet att komma hit och göra sin grej. Samtidigt som det innebär ett kul sätt för vår egen personal att få inspiration utifrån, säger Jon. 

Jonas Cramby gästar Lådan (Luntmakargatan 63) fredag 21/4, lördag 22/4, onsdag 26/4 och torsdag 27/4. 

Glöm inte att följa Nöjesguiden på Facebook.

 

Stad: 
Kategori: 
0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Krogrecensioner

Eatnam

Hörnlokalen på Odengatan och Västmannagatan har länge brottats med vad som verkade vara en förbannelse. Kanske har den nu brutits.

Timber

Efter att arga snickaren lämnade Timmermansgatan har den kämpat sig upp som ett restaurangstråk.

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste krogrecensionerna i Stockholm

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!