Locatelli reste sig för ett par år sedan som en av stadens mest intressanta barer för att sedan tappa allt och försvinna, men vad hände egentligen? Jag pratade med grundaren Kalle von Spreti som nu ska öppna upp och återupprätta Locatellis ära.
–När vi skapade Locatelli så gjorde vi något unikt. Vi prickade mitt i prick på alla fundamentala bitar samt att timingen inte kunde ha varit bättre. Med nyinköpta palmer, stadens bästa uteservering och personal med personligheter som man bara kan älska var det inte så svårt. Vi hade internationellt hög klass på drinkar, musik och atmosfär där våra gäster trivdes i vår "hotellbar" med puls. Hela grundidéen var kvalitet, och att inte tumma på det var vårt absoluta mål. Jag var kvar i cirka ett och ett halvt år och tog sedan steget vidare till andra uppdrag, vad som har hänt där emellan och idag vet jag inte riktigt. Nu kör vi en nystart och alla är väldigt positiva.
Så vad tänker du göra?
–Jag tillsammans med min vapendragare Mark Olsson, före detta barchef på Peacock kommer, att ta hand om Locatelli. Vi tänker sprida vidare den vision vi har om att förmedla fartfyllda kvällar till den publik som gillar att dansa, umgås, äta och dricka gott. Vi kommer även att fortsätta vara ett förfestställe med tanke på att vi stänger klockan två.
Avenyn har rest sig sedan ett par år, särskilt med Orgia där du också har varit inblandad. Vilka erfarenheter tar du med dig därifrån?
–Orgia är ju faktiskt ännu mindre än Locatelli och därmed kan jag slå fast mitt statement att less is more vad det gäller storlek men more is more när det gäller allt annat.
Gällande erfarenhet tar jag med mig att vi vann Nöjesguidens Göteborgspris för årets mötesplats. Detta tack vare att vi till en början höll konceptet och hade en tydlig profil. Det är ett ställe som alltid kommer att finnas i mitt hjärta.
Vilken inriktning kommer du att ge Locatelli rent musik- och matmässigt?
–Vad gäller mat så har vi tillsammans med köksmästare André Friberg samt Cristoffer Holmström satt en riktigt bra meny som vi börjar smyga igång redan nu. Med tanke på säsong så är det lite tyngre, men med finess. Vår oxkind med tryffelpolenta är helt fantastisk! Gällande dryck så kommer det en ny drink- och vinlista inom några veckor. Allt är väldigt noga komponerat till mat och atmosfär. Musiken har vi med stort förtroende lämnat över till Jim och Sussane som kommer att föra fanan vidare efter Christoffer Falks segertåg. Målet att få ett gung i kroppen oavsett om det är disco, house, eller soul.
Vilken sorts publik vill ni ha som gäster?
–Jag har någonstans en dröm om att blanda stjärnkrog med klubbkids. Tror dock att vi får tona ner det hela en aning och säga att vi vill ha klubbfolk som gillar kvalitet.
Alla är välkomna till det lilla stället med stort hjärta! Folk som dömer andra för att de själva inte vågar dansa, kan stanna hemma...
Vart går ni själva för att uppleva Göteborgs uteliv?
–Då jag har en liten son och jobbar ganska mycket blir det inte allt för ofta nuförtiden. När jag väl går ut prioriterar jag bra mat och dryck i trevligt sällskap. Jag gillar barer och restauranger som Smaka, Stearin, Familjen och Orgia. Och du, jag vill slå ett extra slag för Thörnströms kök!
Locatelli ligger i anslutning till Park Elite Hotell på Avenyn.