Sedan 1888 har Saluhallen varit göteborgarnas centrum för mat mitt i stan. En inomhusmarknad där en kan hitta det som sätter lite guldkant på både vardagsmaten och fredagens lyxiga charkbricka. Vare sig det är delikata dumplings med den där perfekta degigheten, soppan som ger smaklökarna en rejäl svängom, en näve exotiska, snudd på extraordinära, nötter, frukt där ’fräsch’ bara är förnamnet, bröd som typ är för bra för att brytas, de finaste av firrar eller den härligaste av husman du är sugen på går det att hitta här i Göteborgs mathjärta. Stort plus för att Saluhallen har stans kanske mysigaste atmosfär, historiens vingslag någon? Ta med hungern och lämna beslutsångesten hemma. Mer mums.
Inför jubileet vill Saluhallen passa på att påminna om att varje dag är värd en fira, vardagslung såväl som helg. Festa till det med något litet eller slå på stort. Bara en så enkel sak som en god croissant kan lyfta den gråaste, regnigaste dag. I Saluhallen kan såväl noviser som matsnobbar få experthjälp av de kunniga och trevliga handlarna för att verkligen maximera kvaliteten på både matlagning och råvaror. Ta emot tips och tricks på allt från stektemperaturer till vilken marmelad som faktiskt passar bäst till den där franska osten. Lär dig om bästa tiden för att köpa vilt, när något är i säsong eller ta tillfället att testa nått helt nytt.
Lika viktigt som det är att ta vara på sina gamla traditioner kring vad man kokar ihop i köket är det dock att hitta nya. Sista torsdagen varje månad i höst skapar Saluhallen möjligheten att göra just det och bjuder in till italiensk aw - Aperitivo! Den 25 oktober och 22 november klockan 16-18 kan du föräta dig på smakprover, tilltugg och snacks från försäljarna inne i Saluhallens diskar och hitta både en och en annan ny favorit.
Självklart är Nöjesguiden på plats under eventen och äter delikatesser, bjuder på bärs och spelar musik.
Vi ses där!