Stängningen av The Abyss

Alva Persson 14:56 12 Feb 2024

I slutet av andra långgatan i Göteborg ligger baren för heavy metal, The Abyss. I september förra året går ägaren ut med att baren ska stänga. The Abyss har hållit till i lokalen i sju år och lyckades trots svårigheter överleva under pandemin, skriver Göteborgsposten. Anledningen till stängningen är de stora utgifterna samt hyreshöjning. De meddelar dock i samband med detta att de planerade konserterna och andra aktiviteter på baren kommer att bli av.

Nu, fem månader senare, har The Abyss fortfarande inte stängt. På deras hemsida finns ett schema på framtida aktiviteter, bestående av konserter och quiz, som sträcker sig långt in på våren. Personal har fått avgå, öppettiderna har begränsats och lokalen är fortfarande till salu, men ägaren Maja Sofic meddelar till GP att de fortsätter kämpa. Efter att ha gått ut om stängningen ökade även antalet besökare på baren, och de kämpar från dag till dag. På deras hemsida meddelar de att de kommer fortsätta tills de inte längre gör det.

Stad: 
Kategori: 
0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Krogrecensioner

Krogrecension: Poppy

Öppningen är fortfarande så pass ny att inte ens serveringstillståndet är på plats i samband med att vi besöker krogen för första gången.

Krogrecension: Gurras

I samma ögonblick som vi stoppar in foten på Postgatan 16 möter huvudpersonen själv upp med ett fast handslag och ett smittande leende på läpparna.

Fei

Lägst upp i Petter Stordalens hotellkomplex på Lindholmen ligger restaurang Fei.

Krogrecension: Husette

En nytändning och lägesföränding behövdes efter pandemin och det blå trähuset med stor potential, omringat av kulturskapare, skulle bidra med just det.

Bar Minimal

Vid sidan av ett sort fokus på naturliga viner har Bar Minimal gjort sig känt för sin hantverksmässigt tillagade pizza.

Bikt

När fyra rutinerade krogrävar slog sina påsar ihop blev resultatet restaurang Bikt.