En helkväll med Arvingarna

22:58 12 Oct 2022

Hur hade det sett ut om Mamma Mia the party utspelade sig i Partille? Nu finns det ett svar på det, i form av krogshowen I love Arvingarna

Elfärjan Eloise smyger förbi i älven bakom Kajskjul 8, där Arvingarna bjuder in till show fram till december. I love Arvingarna är en helkväll med blås, skådespelare och sång. 
– Storyn är ju, vad det bygger på, är sett från fansens vinkel istället. I detta fallet är det en mamma och en dotter – mamman har gillat oss när hon var liten, dottern har tagit över det och nu gillar de oss båda två, säger arvingen Lars "Lasseman" Larsson.

Är det based on a true story?
Regissören Hans Marklund har intervjuat två gamla fans. Vi fick kontakt med de här tjejerna och Hans har studerat och frågat lite allt möjligt. Vi i bandet har stött på de här historierna så många gånger från många fans ute i landet. Det är kul att få fram det, säger Lasseman.

Det här vet såklart alla, men det tål upprepas: bandet heter Arvingarna för att de ärvt musiken av sina pappor som skördade dansbandsframgångar i Flamingokvintetten och Streaplers.
– Många av de som gillade våra föräldrars musik, deras barn gillade oss också.  Det går i arv på något sätt. Jag tycker det är så roligt att tack vare att vi var med i Mello har vi även fått en yngre publik. Vi har faktiskt mormor, mamma, dotter och åter dotter. Vi har hela spannet, poängterar Arvingarnas Art Garfunkel. Lasseman har aldrig referat till sig själv som bandets Art Garfunkel, men ni fattar nog vad jag menar.

Bandets gitarrist Kim Carlsson har beskrivit Arvingarna som "rebeller i dansbandsvärlden".
– Våra föräldrar, och många andra band, åkte runt som dansband och åkte till samma ställen som vi åkte. Det hade inte varit så mycket förändring. Då blev vi rebeller mot de gamla arrangörerna och gamla banden. Det var rätt svårt att få igenom de här grejerna – på vissa ställen där vi spelade var åldersgränserna så höga att vi inte själva skulle ha fått komma in. Det tyckte vi var helt fel och de blev tvungna att sänka åldersgränsen, säger Lasseman.

Arvingarna har spelat ihop sedan muren föll 1989 men kommit en bra bit ifrån heavy metal-musiken de först sysslade med. Lasseman ser fördelar med hur musikindustrin utvecklats sedan dess.
– När vi var yngre var det mer fördelat – var du en viss ålder så gillade du en viss typ av musik. Jag ser nu i och med Spotify, och tänker på mina barn, att de kommer åt all musik idag. Musik behöver inte vara så himla åldersrelaterat längre. Bredden som vi har är inte bara pågrund av den musiken vi gör utan också att nutiden är som den är. Ung som gammal kan man gilla samma musik, säger han.

Många gäster har redan hunnit uppleva showen som rullar på i Göteborg till och med 17 december.
– Allting sitter, det känns jättebra. Jag skadade ryggen precis till premiären och det var lite stapplandes i början men det är skitsamma. Resten av ensemblen var kanon, säger Lasseman.

Vilka låtar går publiken igång på mest?
Eloise har alltid varit en sådan låt, då blir folk lite galna. Och även I do. Det är mellolåtarna som gör att folk börjar ståupp, skrika, gapa och dansa.

Den 4 november släpper Arvingarna även den första av tre nya jullåtar.
Det är alltid lite skevt när man ska spela in jullåtar mitt i sommaren, men det blir bra. 

Stad: 
Kategori: 
0 Kommentera