Drick hemma!

Redaktion 16:51 22 Sep 2020

Här är några av de roligaste dryckesnyheterna denna månad. Håll till godo. 

J.LOHR SOUTH RIDGE SYRAH
Rött vin, 170 kr
Vinpionjären Jerry Lohr har lanserat ett premiumvin i det fasta sortimentet. Denna Syrah är producerad i San Luis Obispo, inte långt ifrån det legendariska hotellet Madonna Inn, och passar bra till kötträtter. Vinet fortsätter att utvecklas under de två första åren i flaskan, men kan utan problem lagras i minst åtta år till.

MACKMYRA JAKTLYCKA
Whisky, 599 kr 

Årets höstutgåva från Mackmyra är inspirerad av vårt lands uråldriga skogar och dess smakrika skatter. Jaktlycka är en limiterad single malt och finns på Systembolaget sedan den 2 september.

SEIN POUR SEIN ROUGE  
Rött vin, 250 kr 
Precis när ni hunnit tröttna rejält på bröstkrukorna kommer, just det, bröstvinet. Patrick Boujus tjusiga pinot noir finns att beställa på More Natural Wines och andra välsorterade naturvinsbutiker.

OMAKA PEPPAR PEPPAR
Öl, 25:90
Hedda Spendrups bärs finns äntligen på Systembolaget. Bäst av de första två släppen är pepparölen med samma namn.

HARTENBERG SHIRAZ
Rött vin, 189 kr
Hartenbergs viner har tilldelats mängder av utmärkelser vid vintävlingar världen över, och deras shiraz tog nyligen guld vid den prestigefyllda tävlingen Syrah du Monde. Den 1 september lanseras segraren i Systembolagets fasta sortiment.

CLOUDWATER DIPA
Öl, 54:80 kr

Det släpps en stor mängd öl i tillfälliga sortimentet under september. Totalt fem släpp är portionerade ut över månaden. I det nästa sista, den 22 september kommer den här tungviktaren till DIPA. Missa inte.

EY'BRO 
Öl, 7:90 kr
Namnet på Åbros nya bärs som lyckades vinna Systembolagets offert i lågprissortimentet i våras är hämtat från ett klipp med Eminem från 2008. I klippet, som har genererat över en miljon visningar, kallar rapparen Åbro för just Ey'bro. Ölen i sig är en ljus lager i internationell stil, och passar fint för volyminköp.

APERITIVO TONIC 
Tonic, 19 kr
Ekobryggeriet har tillsammans med Campari skräddarsytt en tonic för att blanda med Campari. Aperitivo Tonic är smaksatt med blodapelsin, och finns att köpa på välsorterade Icabutiker samt online via delitea.se.

ISLAND BULLDOG 
Öl, 21:90 kr 
Via högtryck i beställningssortimentet har Gotlands Bryggeriers NEIPA tagit sig in i det fasta. Välförtjänt, tycker vi. 

GOLDEN CIDER
Cider, 69 kr

Äkta skånsk fermenterad must på aromaäpplen, varsamt framställd genom gammaldags kallpressning. Golden ciders första vunna offert släpps den 25 september på ett större antal Systembolaget över hela landet.

TILLFÄLLIGT SORTIMENT TILLBAKA ONLINE
Från och med lördagen den 21 mars har det på grund av coronahistorien inte gått att beställa Systembolagets tillfälliga sortimentet online. Nu blir det snart ändring på det. Den 22 september återgår Systembolaget till ett nytt normalläge och det kommer återigen gå att göra onlinebeställningar av tillfälliga varor som finns i bolagets centrallager. Detta gäller även nyheter från tillfälligt sortiment. I november återgår Systemet även till normal distribution av sortimentet lokalt och småskaligt, det vill säga distribution till högst tio butiker inom 15 mil från tillverkningsorten.

Stad: 
Kategori: 
Publicerad i tidning: 

Texten har även publicerats i Nöjesguiden nr 09, 2020.

0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Krogrecensioner

RAMEN TO BÍIRU

Skenet från den röda neonlampan med Ramen to Bíirus logotyp lyser upp lokalen och gör att allt får ett rött skimmer över sig.

Bikt

När fyra rutinerade krogrävar slog sina påsar ihop blev resultatet restaurang Bikt.

Bao Bao

På Mitt Möllans food court i Scandwichs gamla lucka ligger, som namnet kanske avslöjar, en baorestaurang.

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste krogrecensionerna i Stockholm

 

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!