Vin-tv.

Drick hemma!

20:24 15 Dec 2020

Vi fortsätter till stor del att dricka hemma på kammaren i vinter, och då är det viktigt att välja rätt. Här är några av den senaste tidens nyheter. 


Mandrarossa Sentiero delle Gerle Etna Rosso DOC 2016

Rött vin, 189 kr
Denna nyhet från Mandrarossa består till 100 procent av druvan nerello mascalese som vuxit i vulkanisk jordmån. Resultatet är en fyllighet med fina tanniner och mineralisk friskhet. Gott till rött kött. 


Amber One

Orange vin, 128 kr

Orangevinerna trängs i landets vinbarer, men samtidigt är det desto glesare i bolagets fasta sortimentet och i beställningssortimentet ligger de flesta runt 250 kronor flaskan. Detta vill vinimportören Krut & Krut ändra på, och nu finns deras första vin Amber One att beställa till det blygsamma priset 128 kronor. Värt att prova! 


Camino de los Arrieros

Rött vin, 189 kr
Det tillfälliga sortimentet erbjuder för närvarande denna spanska pärla i form av en så kallad “field blend”. Detta innebär att olika druvsorter växer tillsammans, skördas och vinifieras ihop. Resultatet är en mineralrik historia med lätta tanniner, mums. 


Navaherreros 

Rött vin, 199 kr
Grenachen från Bodegas Bernabeleva är tillbaka. Den nya årgången av Navaherreros (2018) är något försenat inne på hyllan i ett hundratal Systembolag i detta nu. Drick direkt eller längre fram till fågel eller fläsk.


Don Papa Rye Cask

Rom, 649 kr

Det senaste tillskottet från filippinska Don Papa har precis anlänt till Systembolaget. Rommen är lagrad fyra år på amerikanska whiskeyfat, har en halmgul färg och bär smak av torkad frukt och saltkola. 


Britta
Brännvin, 374 kr
Gotländska Boge Bränneri har släppt sin första produkt i beställningssortimentet. Haffa asap för att få hem den innan jul. 


Lantmännens vetevodka 

Sprit, 249 kr
Lantmännens och Mackmyras ekologiska samarbetsvodka har på ett år letat sig in i det fasta sortimentet. Vodkan har enligt producenten en diskret karaktär med doftinslag av tropisk frukt och ljust bröd, vi är beredda att hålla med.


Poppels Tropical NEIPA

Öl, 34:90 kr
Har du tröttnat på New England-trenden ännu? Bra, det har inte vi heller. Poppels senaste släpp i form av denna humlearomatiska fruktbomb är ett lysande exempel på varför den aldrig bör ebba ut. 

Vin-TV
Program, 0 kr
Frida Lund, Elina Gregor och Amanda Nordlöw lanserar ett vinprogram utan pekpinnar och gubbighet. I den första säsongen av Vin-TV möter trion gäster som Lilla Namo, Petter och Alf Tumble. Först ut är avsnittet Vin. Pretto? som gästas av Parisa Amiri. 

Bulldog Coaster Games Easy Rider
Sällskapsspel, 299 kr

Bulldog Coaster Games Easy Rider är en samling sällskapsspel tryckta på ölunderlägg. I spelboxen finns fem coasters av varje spel och samtliga kommer med förtryckta spelplaner och spelregler. Inga papper eller pennor behövs. Ett perfekt tidsfördriv medan du dricker bärs.

 

Stad: 
Kategori: 
Publicerad i tidning: 

Texten har även publicerats i Nöjesguiden nr 12, 2020.

0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Krogrecensioner

Borasco

Det är inget dåligt samlat cv som ligger till grund för Tjärhovsplans nya restaurang och bodega.

Spice Room

På restaurangtäta Magasinsgatan har gänget bakom den lilla kedjan Masala Kitchen öppnat nytt.

Krogrecension: Mygel

Ett gammalt lokstall i ett slitet och blåsigt hamnområde är kanske inte den mest konventionella platsen att öppna en restaurang i.

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste krogrecensionerna i Stockholm

 

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!