Axel Boman packar alltid ett vinglas när han ska spela

09:44 12 Apr 2019

Bara ifall att stället skulle jobba med plastglas. Så är inte läget på Lounge(s) tack och lov, där han spelar i helgen.

Den storsatsande klubben Haus som huseras på Lounge(s) gästas den 13 april av ingen mindre än Axel Boman. Axel är en av grundarna till skivbolaget Studio Barnhus som bland andra Baba Stiltz och Kornél Kovács också kallar hemma. Han reser över hela världen som dj och är precis som de andra på Barnhus flitig med gigen, och strax är han tillbaka bakom båsen i Göteborg.

Hej Axel! Hur är det med dig?
– Hej, just nu mår jag jättekonstigt. Jag är både bakis och nytränad. Endorfinvågen slåss mot att vara skör och känslosam. Perfekt läge att hänga i Studio Barnhus.

Hur mår Studio Barnhus?
– Vi lever ständigt på gränsen till ett sammanbrott, utan varandra hade vi varit förlorade. Det är helt sjukt att vi lyckats vara världens bästa skivbolag 2019 med så många svinbra släpp redan. Det känns som att vi äntligen börjat lära oss hur man gör skivbolag! 

Nu på lördag spelar du på klubben Haus på Lounge(s) här i Göteborg. Vad kommer du att bjuda på för stämning?
– Jag ska försöka spegla känslan av Avenyn en lördagkväll, så det blir en blandning av eufori, panik och nostalgi.

Hur går tankarna när du bygger upp dina set?
– En mapp disco, en mapp techno, en mapp house och sen en stor mapp som bara heter "strössel" sen får man se lite vad det är för publik. Jo, en mapp som bara heter "låtar från Talabot" är ovärdelig också! Sen packar jag väskan med pedaler, effekter, rökelse, cigaretter och ett litet vinglas om det skulle vara så att stället jobbar med styggelsen plastglas.

Vad har varit din mest minnesvärda spelning hittills i Göteborg?
– De olika live-spelingarna jag gjorde med Andreas Ermanbriks när jag gick på Valand. Vi hade ett jävligt stökigt techno-dansband som hette Snack Attack. Vi var både bra och dåliga samtidigt men aldrig tråkiga. Shouts till våra gästvokalister Jim Thorell, Katarina Nitsch och Bea Ehrström!

Du verkar ju resa otroligt mycket, hur många resdagar har du per år egentligen?
– Usch jag vet inte. För många! Men ungdomarna gillar ju att dansa! Inte kan jag förneka dom det nöjet i dessa mörka tider!?

Berätta om någon oväntad låt som du gillar att sätta på när dansgolvet mår som bäst.
– Den här låten får alltid en underbar reaktion från ett dansgolv! Den låter som att den borde dra ner vibben men tvärtom! Och med lite kreativ mixning med andra mer houseorienterade låtar blir det magiskt!

Stad: 
Kategori: 

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Nöjesguidens nyhetsbrev


 

Missa inga nyheter! Missa inga fester!
Anmäl dig idag!