Secretly Canadian/Playground

Alex Cameron — Miami Memory

Intelligens. I en tid när det offentliga samtalet styrs av utstuderat dumma twitterstormar i syfte att devalvera både sanning och logik är det nästan överväldigande att stöta ihop med någon som är lugn, resonabel och intelligent, och som inte bara är beredd att stå för alla de egenskaperna utan som dessutom samtidigt är underhållande sällskap. Någon som Alex Cameron. 

Shura - Forevher

Forevher är en tidskapsel över artisten Shura distansförhållande. Det är en romantisk kärlekshistoria mellan två storstäder, berättad genom ett modernt filtret av obesvarade sms och långa nätter framför Skype. Av egen erfarenhet vet jag att långdistans är cirka det sämsta som finns, och för alla er som befinner sig i det just nu är detta verk en mycket ynklig tröst. 

Phosphorescent - C’est La Vie

”I was drunk for a decade”, minns Matthew Houck i These Rocks, men nu bär han inte på sådant destruktiva tyngder längre. Han har hunnit gifta sig, få två barn (den ena kärleksfullt ombesjungen i den Harry Nilsson-klingande My Beautiful Boy här) och lämna New York för Nashville sedan sitt förra och väldigt mörka album Muchacho för fem år sedan.

Unknown Mortal Orchestra - Sex & Food

Unknown Mortal Orchestras frontman Ruban Nielson började släppa sin musik anonymt på soundcloud. Att han inte har någon mobiltelefon, har sett minst ett ufo i sitt liv och bara äger tre t-shirts ljög jag ihop precis nu, men gissar ändå är sant. 

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!