Shura - Forevher

Tina Rosenfink 00:00 15 Aug 2019

Forevher är en tidskapsel över artisten Shura distansförhållande. Det är en romantisk kärlekshistoria mellan två storstäder, berättad genom ett modernt filtret av obesvarade sms och långa nätter framför Skype. Av egen erfarenhet vet jag att långdistans är cirka det sämsta som finns, och för alla er som befinner sig i det just nu är detta verk en mycket ynklig tröst. 

Om jag får spekulera fritt tror jag att Shura hade stora ambitioner med skivan men när gränserna mellan personlig och privat började suddas ut i tog hon den säkra vägen. Resultatet blev en popplatta som osar av fega beslut, återhållsamhet och överkompenserad finish. Med andra ord rätt tråkig och intetsägande.

Skivbolag: 
Artist: 

Fler musikrecensioner

Nadine Shah - Kitchen Sink

Även om hennes teman kan verka vardagliga blir det aldrig den sortens diskbänksrealism som albumtiteln pekar mot på Nadine Shahs fjärde album. Hon gör visserligen som alla andra 2020 och stannar hemmavid, till skillnad från senast när hon tog sig an orättvisor i ett globalt perspektiv, men det är ingen sömnig förortstillvaro hon vill berätta om.