Gears of War 2

Johan Hallstan 12:37 6 Nov 2008

Det nyoljade kugghjulet i krigsmaskinen.

Det första Gears of Wars genomslagskraft är inget man direkt fnyser åt. Spelet introducerade den närgångna "CNN-kameran", fungerade som katalysator för tandemtrenden och lade grunden för subgenren stop 'n pop. Gears of War kvalificerar sig alltså för att bli ihågkommet. Men frågan är om det inte är i sin estetik som Gears of War har varit mest tongivande. Här förlöste Epic den skallige rymdsoldaten, som nu råkat bli den visuella normen för en hel konsolgeneration.
Inför Gears of War 2 har förväntingarna varit på topp. Epic har här
varsamt byggt vidare på originalets grund av testosteronstinn belgium blue-action, och lyckas rentav med konststycket att i den allra första akten vara mer varierat än hela originalet. Det är förstås ingen dålig bedrift. Och på det hela taget leverar Cliff  Bleszinski och helt efter devisen om "”bigger, better, more bad­ass".Den enda egentliga invändningen dyker upp när Epic försöker att operera på flera olika plan. När man vill beröra istället för att vara en skoningslös in your face-shooter. Det blir lätt opassande och styltigt. Men det går förstås att leva med, då Gears of War 2 överträffar originalet på precis alla punkter.

Plattform: 
Utvecklare: 
Stad: 
0 Kommentera

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler spelrecensioner

80 Days

 

80-days.jpg

80 Days är en slags interaktiv novell, där du samtalar dig över kontinenter – med målet att varva jorden på under 80 dagar. Huvudkaraktären i Jules Vernes originalsaga, Phileas Fogg, är en sidokaraktär och spelaren styr istället Foggs franske assistent, Jean Passepartout.

 

Gods Will Be Watching

gods-will-be-watching.jpg

Det finns ingen binär, svart/vit, god/ond värld. Verkligheten är mer komplex än så. Det är ett av Gods Will Be Watchings huvudteman. Ett retrodoftande peka och klicka-äventyr (minns ni Monkey Island? Day of the Tentacle?) som utspelar sig i en rad olika fasta scener. Varje scen går ut på att spelaren ska lösa ett problem genom dialog och handling.