Wild Nothing - Indigo

Sophie Winberg 00:00 4 Sep 2018

Inte sällan möts man av musik som faller under kategorin ”välgjord men ointressant”. Musik där dess kreatörer suttit i studion och slagit knut på sig själva i månader bara för att i slutändan landa i en produkt som faller lite platt.

När plattans andra spår Oscillation sakta fadear ut känns det mindre som ett aktivt kreativt val och mer som en metafor för en musiker som inte riktigt vet hur han ska knyta ihop säcken. Jag ser framför mig hur till och med musikernas närmast sörjande får kämpa lite för att verka imponerade.

Skivbolag: 
Artist: 

Fler musikrecensioner

James Dean Bradfield - Even in Exile

Manic Street Preachers-frontmannen James Dean Bradfield är aktuell med en soloskiva som är politiskt laddad i sin stillsamhet. Even in Exile är till stor del inspirerad av den chilenska sångaren och politiska aktivisten Victor Jara, vars liv fick ett mycket tragiskt slut 1973 i samband med militärkuppen i Chile.

Whitney - Candid

Hyllade duon Whitney släpper coveralbumet Candid mitt i den blåsiga sommaren. Det är en samling med tio låtar från bland andra Kelela, David Byrne, John Denver och The Roches. Att släppa coverskiva, eller covers generellt, är ett så fint sätt att ge lite nytt liv åt äldre verk. Eller äldre behöver de nödvändigtvis inte vara, det räcker nog bara med att tycka om låtarna.