Tum Tum - Purp Kobain

Nicholas Ringskog Ferrada-Noli 05:00 25 Sep 2010

Har Nirvanarenässansen inletts?Unga slackerband i chillwavekretsar tycks vara inspirerade av Bleach, och nu har Dallasrapparen Tum Tum bestämt sig för att hylla bandet genom att döpa sin nya skiva till Purp Kobain och en låt till Kourtney Love, smakfullt sampla Smells Like Teen Spirit samt göra en parodi på Nevermind-skivomslaget. Men allt detta är egentligen oväsentligt – Tum Tum rappar med tyngd och inlevelse, och de homogena beatsen är marinerade i lila dimma. Toppskiva.

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

Com Truise – Persuasion System

Seth Haley är sällan särskilt hitfokuserad, men brukar ändå ha någon form av lättillgänglighet i sin musik. Här har han struntat i allt sådant, för att istället utforska ljudkollage, slowmotion-trap och smuts-balearic. Persuasion System låter som att sväva runt i en rymdraket som fått motorfel. Det är långsamt, tropiskt, retrofuturistiskt, dimmigt och gnissligt. Melodierna är skeva och glitchiga och väldigt filmiska och det instrumentala förvandlar hela skivan till ett soundtrack. Kul som koncept, men inte helt lyckat irl.

 

The Royal Concept - The Man Without Qualities

Stockholmsbaserade The Royal Concept startade 2010. De nådde snabbt stor publik via flera strategiska musikplaceringar i TV-spel och TV-serier, och med mantrat ”varför ändra ett vinnande koncept” i bakhuvudet är den nya plattan är full av spår med samma potential.