French Montana - Excuse My French

Nicholas Ringskog Ferrada-Noli 09:25 26 May 2013

Marockofödde Bronxrapparen French Montana är knappast någon nykomling, även om detta är hans första riktiga album – de senaste sex åren har han släppt över 20 mixtapes, stundtals med fantastiska låtar som den lika melodiösa som hårda I’m On It från 2010. Men hans skivbolagbossar P Diddy och Rick Ross (skivan är ett ovanligt samarbete mellan Bad Boy och Maybach Music) tycks ändå inte lita fullt ut på Montanas förmåga, eftersom 14 av debutalbumets 18 låtar gästas av andra rappare och sångare. Inget fel med det egentligen, men det sätter tonen för skivan: låtarna handlar inte om att French Montana berättar om sig själv och sin värld, utan om stökig månghövdad klubbrap. Som sådan fungerar skivan okej, men varken Montana eller hans gäster levererar särskilt minnesvärda texter eller vokala insatser. De väloljade beatsen hade förtjänat bättre. Singeln Pop That är dock ett lysande soundtrack till den snuskigaste dansen i ögonblicket när klubben tycks förvandlas till ett brinnande inferno.

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

Diesel Park West — Let It Melt

Man stöter ihop med en kär gammal vän, en av de där som var bland de viktigaste men som helt försvunnit från radarn. ”Nämen! Det är ju du!” Och mot logikens alla lagar har båda tid för en fika eller en öl, just där och då! Så fantastiskt kul!

Alex Cameron — Miami Memory

Intelligens. I en tid när det offentliga samtalet styrs av utstuderat dumma twitterstormar i syfte att devalvera både sanning och logik är det nästan överväldigande att stöta ihop med någon som är lugn, resonabel och intelligent, och som inte bara är beredd att stå för alla de egenskaperna utan som dessutom samtidigt är underhållande sällskap. Någon som Alex Cameron.