Toro Y Moi – Boo Boo

Sara Berg 00:00 11 Jul 2017

Det är en mer hitig Toro Y Moi som hörs på Boo Boo, åtminstone jämfört med förra skivan What For?, som var ganska svårfångad. Men det handlar fortfarande om en artist som inte direkt gör musik för de stora massorna, utan håller sig till sin relativt lågmälda romancepop med krämiga inslag av pianobar och solnedgångstapeter. Här är ljudbilden mer autotunesyntetisk och r'n'b-digital, men kärnan finns kvar, även om den chillwave han ägnade sig åt i början av karriären nu blivit aningen kaxigare. Det är definitivt ett positivt skifte, där signatursoundet vårdats men fått skjuts av en experimentell 80-talsvibe och inspiration av powerballader från bland andra Chicago och Berlin. Ej städerna.

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler musikrecensioner

Darin - Tvillingen

Efter Så Mycket Bättre gjorde Darin en 360 - gissningsvis insåg han att han inte hade råd att inte släppa musik på svenska. Fjärilar i Magen sålde platinum 2015, och nu kommer hans andra svenskspråkiga album släppt på det egna bolaget.

KYGO - Kids in Love

Norska Kyrre Gørvell-Dahll tog sitt artistnamn KYGO från sin inloggning till skol-intranätet och sen var han igång. Avicii tog honom under sina armar och två år senare spelade han på olympiska spelens avslutningsceremoni. Nu följer han upp sitt debutalbum Cloud Nine med Kids in Love - en av de visuellt fulare plattor jag sett på länge. Musikaliskt är det välproducerad EDM packad med gästvokalister och redo att på löpande band släppas som singlar.