Pärlor vi missat: Molchat Doma – Monument

Sara Berg 00:00 31 Dec 2020

Allt var inte elände i Belarus i år. Postpunktrion Molchat Doma – ungefär ”husen är tysta” – släppte sitt tredje album Monument, som den här gången fokuserar mer på kärlek än politik och glåmig öststatsvibe.

Musiken, däremot, är kylig och influerad av Ian Curtis och Sovjet-new wave. Till och med de svängigare spåren, som Discoteque och Zvezdy, har en underliggande melankoli som förstärks av sångaren Egor Shkutkos lätt uppgivna basröstryska. Resten är mest mörker, om än inlindat i snygga syntslingor och trummaskinstrummor. Kargt, vackert och underbart omodernt.

 
Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

Van Morrison - Latest Record Project Volume I

Jag minns än i dag första gången jag hörde Brown Eyed Girl. Bilradion spelade “tjalala” och det kändes omöjligt för mig att inte nicka i takt med huvudet. Då var jag bara drygt tio år gammal, men sedan dess har jag haft en svag punkt för soul-doktorn Van Morrison.

Sara Wohlin Zerpe – Gör det nu

Jag blir alltid patriotisk när det kommer till norrländsk pop. Vare sig det är Säkert, Katohjärta Honungsvägen eller Duschpalatset. Ber om ursäkt för min Umeå–centrism, finns så mycket mer också! Till exempel norrbottniska Sara Wohlin Zerpe som nu EP-debuterar med Gör det nu. Det är en fin samling med svensk indiepop som alla som gillar det Annika Norlin gör bör lyssna på.