Casper Clausen – Better Way

Sara Berg 00:00 17 Jan 2021

När Efterklang-sångaren Casper Clausen solodebuterar, låter det mindre som Efterklangs försynta elektronika och mer som Spacemen 3, vilket inte är så konstigt, då det är just Peter Kember från Spacemen 3 som mixat skivan. Både Clausen och Kember bor numera i Portugal, så det förklarar saken. Better Way blandar luftiga, lätt psykedeliska ljudlandskap med nerven från Silverbullit och något nästan maskinellt. Som om AI vore en hippie. Jag föredrar Efterklangs sound, men har absolut inte tråkigt när jag lyssnar på den här skivan. Däremot blir jag lite avskräckt av sektkänslan i Little Words.

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

Armand Mirpour - Rosor och popcorn

Det brummande ljudet från kylskåpet fick fasas ut i mixern. Så kan det bli när en skiva spelas in på 23 kvadratmeter, varav viss sång direkt genom datorns egna mikrofon. Lofi-soundet tar uttryck i burkiga instrument och ord som ibland är svåra att urskilja. Egentligen kanske det skramliga soundet skulle förstärka skildringen av svärta och trasig verklighet. Men istället lämnar den mig undrande kring om skivan är färdig eller inte.  

Lost Horizons - In Quiet Moments

Lost Horizons släpper nu uppföljaren till Ojalá från 2017 i form av ett dubbelalbum med titeln In Quiet Moments. Lost Horizons utgörs av duon Simon Raymonde, tidigare bassist i Cocteau Twins, och Richard Thomas, tidigare trumslagare i bland annat Dig Juz. Skivan är maxad med drömsk och jazzig pop som framkallar varma känslor hos lyssnaren.