Bicep – Isles

Sara Berg 00:00 24 Jan 2021

2020 var ett år av hemmasittande, men på Isles har Bicep gjort en musikalisk jorden runt-resa, influerade av Londons alla ljud. På Sundial samplar de en låt från en Bollywood-film från 70-talet, Atlas bjuder på både italienska Lorenzo Senni hetsiga, iskalla slingor och religiösa sånger, medan Apricots är solnedgångsdans på savannen och Lido lånar munkkörerna från Enigma. Allt är inbäddat i garage, experimentell electro och retro-rejv, vilket får skivan att låta omodern på ett mycket modernt vis.

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

Armand Mirpour - Rosor och popcorn

Det brummande ljudet från kylskåpet fick fasas ut i mixern. Så kan det bli när en skiva spelas in på 23 kvadratmeter, varav viss sång direkt genom datorns egna mikrofon. Lofi-soundet tar uttryck i burkiga instrument och ord som ibland är svåra att urskilja. Egentligen kanske det skramliga soundet skulle förstärka skildringen av svärta och trasig verklighet. Men istället lämnar den mig undrande kring om skivan är färdig eller inte.  

Lost Horizons - In Quiet Moments

Lost Horizons släpper nu uppföljaren till Ojalá från 2017 i form av ett dubbelalbum med titeln In Quiet Moments. Lost Horizons utgörs av duon Simon Raymonde, tidigare bassist i Cocteau Twins, och Richard Thomas, tidigare trumslagare i bland annat Dig Juz. Skivan är maxad med drömsk och jazzig pop som framkallar varma känslor hos lyssnaren.