The Fratellis - Half Drunk Under a Full Moon

Anna Bjermqvist 09:00 6 Apr 2021
Det skotska bandet The Fratellis är kanske allra mest kända för hiten Chelsea Dagger som kom år 2006. En låt jag för övrigt inte tänkt på sedan jag själv sjöng den varje dag på det gamla karaokespelet Singstar på mitt Playstation 3 i flickrummet runt samma tid. Med andra ord var det alltså några år sedan bandet peakade. 
 
15 år, fyra album, en splittring och en återförening senare är bandet tillbaka med en ny skiva med titeln Half Drunk Under a Full Moon. Det märks att de blivit gamla i gemet i flera bemärkelser. De är skickliga på vad de gör och skivan är väldigt välproducerad. Men att medlemmarna börjar bli medelålders hörs också i musiken de spelar. Den känns helt enkelt inte så modern. De poppiga låtarna är muntra och medryckande, men det finns en dansbands-osande aura över soundet likt en våt filt. Man kan liksom höra att det är tre vita basic medelålders män som ligger bakom detta, utan att behöva veta det på förhand. Nåväl, det är ett lättsamt album som får lyssnaren på bra humör, även om det är ganska lame. Dom menar säkert väl
Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

Evanescence - The Bitter Truth

För ett band som grundades redan 1995 och först nu släpper album nummer fyra med originalmaterial, är det imponerande hur Amy Lee & co. lyckas behålla mycket av sin kärna från 2003 års debut Fallen. Samtidigt är de flesta daterade nu metal-ingredienserna, tack och lov, bortfiltrerade. Detta sätter en mer organisk amerikaniserad rockton snarare än metal, vilket gör denna giv definitivt mer njutningsbar rent audiovisuellt.