The Fratellis - Half Drunk Under a Full Moon

Anna Bjermqvist 09:00 6 Apr 2021
Det skotska bandet The Fratellis är kanske allra mest kända för hiten Chelsea Dagger som kom år 2006. En låt jag för övrigt inte tänkt på sedan jag själv sjöng den varje dag på det gamla karaokespelet Singstar på mitt Playstation 3 i flickrummet runt samma tid. Med andra ord var det alltså några år sedan bandet peakade. 
 
15 år, fyra album, en splittring och en återförening senare är bandet tillbaka med en ny skiva med titeln Half Drunk Under a Full Moon. Det märks att de blivit gamla i gemet i flera bemärkelser. De är skickliga på vad de gör och skivan är väldigt välproducerad. Men att medlemmarna börjar bli medelålders hörs också i musiken de spelar. Den känns helt enkelt inte så modern. De poppiga låtarna är muntra och medryckande, men det finns en dansbands-osande aura över soundet likt en våt filt. Man kan liksom höra att det är tre vita basic medelålders män som ligger bakom detta, utan att behöva veta det på förhand. Nåväl, det är ett lättsamt album som får lyssnaren på bra humör, även om det är ganska lame. Dom menar säkert väl
Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

Dodie – Build a Problem

Dodie är en sån artist som jag värjt mig ifrån att lyssna på. Kanske för att hon påminner mig om 2017, när jag ville bli instagram-aktivist och lyssnade på Ocean Eyes av Billie Eilish på repeat. Visserligen är hennes debutalbum Build a Problem både välproducerat och fyllt av vackra låtar, men samtidigt känns det som att hon spelar det säkert (dvs tråkigt). Dessutom kan jag inte släppa känslan av att hon vill vara en snäll Billie Eilish. 

Van Morrison - Latest Record Project Volume I

Jag minns än i dag första gången jag hörde Brown Eyed Girl. Bilradion spelade “tjalala” och det kändes omöjligt för mig att inte nicka i takt med huvudet. Då var jag bara drygt tio år gammal, men sedan dess har jag haft en svag punkt för soul-doktorn Van Morrison.

Sara Wohlin Zerpe – Gör det nu

Jag blir alltid patriotisk när det kommer till norrländsk pop. Vare sig det är Säkert, Katohjärta Honungsvägen eller Duschpalatset. Ber om ursäkt för min Umeå–centrism, finns så mycket mer också! Till exempel norrbottniska Sara Wohlin Zerpe som nu EP-debuterar med Gör det nu. Det är en fin samling med svensk indiepop som alla som gillar det Annika Norlin gör bör lyssna på.