Ride — This is Not A Safe Place

Patrik Forshage 00:00 21 Aug 2019

Det där beslutet att lägga ner ett bra och fullt fungerande band för att istället spela andrafiolen (eller basen, i hans fall) i ett fullständigt dysfunktionellt skräpband på dekis grämer sannolikt Andy Bell. Men gjort är gjort, och även om det är en längre väg tillbaka till publikens nyfikenhet från de där olyckliga Oasis-meriterna är Ride med This is Not A Safe Place två album in i sin andra andning, drygt 20 år efter den första, och det finns anledning att ändå lyssna. 

This is Not A Safe Place innehåller någon återhållsam liten trevare i elektronisk riktning och allmänt fetare trummor än när det ursprungligen begav sig, men i övrigt håller sig bandet inom sina invanda ramar med programförklaringen ”Repetition is a form of change” i utmärkta Repetition.Det innebär pop med försiktigt psykedeliska inslag, det innebär det innebär floder av reverb och det innebär åtminstone ett par spår som faktiskt är i klass med hur Ride kunde låta under sin ungdom. Särskilt dynamiska Fifteen Minutes, som både besitter skivans taggigaste gitarrer i sina refränger och skivans smartaste pop i alla sina andra moment, är strålande.

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

Here Be Wolves — Here Be Wolves

När Karla-Therese Kjellvander bildar duo med den nya bekantskapen Mikael Peterson finns inte tillstymmelse till kompromiss vare i texter eller i musikaliskt engagemang. Hon må vara uttalat icketroende medan han är djupt religiös, men att han vill använda sin musik till att besjunga sin tro på och kärlek till Jesus är inte så udda i den sortens stilla välskrivna americana som är deras gemensamma musikaliska uttryck.