Peewee Longway – Longway Sinatra 2

Morgan Storesund Skarin 00:00 31 Jan 2021

Peewee Longway var med och tog fram några av trapatlantas största namn, men han lyckades aldrig hänga på framgångståget själv. Rapparen som var en av Gucci Manes återkommande kollaboratörer, var också inblandad i både Migos och Young Thugs resa mot toppen. Ändå är han ett relativt okänt namn utanför Atalanta idag. Han har fortsatt mest på egen hand, i skuggan av sina gamla kollegors stjärnglans. 

Longway Sinatra 2, rapparens femte album, levererar högkvalitativ trap. Det känns uppfriskande med Peewee Longways gamla generationens rapstil. Han låter inte som Future, Young Thug och alla deras likasinnade mumblerappare, utan rappar mer släpigt i stil med Rich Homie Quan eller Gucci Mane själv. Det är också förvånansvärt varierat för att vara trap. Beatsen är både både hårda och lättsamma, dunkla och funkiga. 

Chanserna att Peewee Longway når samma framgångar som sina gamla kollegor är få. Trapens storhetstid är förbi. Samtidigt verkar rapparen fortfarande ha mycket kvar att ge. Mer än Gucci Mane, Young Thug och Migos som upprepat sina framgångsrecept några gånger för mycket vid det här laget. 

 

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

Lost Horizons - In Quiet Moments

Lost Horizons släpper nu uppföljaren till Ojalá från 2017 i form av ett dubbelalbum med titeln In Quiet Moments. Lost Horizons utgörs av duon Simon Raymonde, tidigare bassist i Cocteau Twins, och Richard Thomas, tidigare trumslagare i bland annat Dig Juz. Skivan är maxad med drömsk och jazzig pop som framkallar varma känslor hos lyssnaren.

Julien Baker – Little Oblivions

Julien Baker är en artist som man kan känna igen från artistsamarbetet Boygenius från 2018. Det var en trio bestående av de två mer kända akterna Phoebe Bridgers, Lucy Dacus, och den tredje, lite anonyma Julien Baker. Denna anonymitet har hon fullständigt kastat bort på sitt tredje album Little Oblivions, som i jämförelse med hennes tidigare släpp är storslaget, nästintill dekadent. Men gamla lyssnare kommer känna igen sig i de personliga och ofta oerhört mörka texterna.