Oxen - Buy a Dog

Tina Rosenfink 00:00 14 Nov 2020

I november 2017 adopterade jag en enögd skrutt till hund och det gjorde livet så mycket bättre. Nu har indiebandet Oxen också förstått det och Buy a Dog handlar till viss del om att ensamheten är mindre påtaglig med en lurvig hund intill sig. 

Musik kan också bota ensamhet, och Oxen är utmärkta på att hålla en sällskap i november-diset. Oxen, beståendes av Erik Hases och Stefan Söderqvist, är indieduon jag saknat i min musikaliska samling av svenska popband. Bäst på skivan är öppningsspåret Indie dreams, men det var inget enkelt val. 

 
Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

Nomad – Blåser på stormen

Nomad har sedan tidigare gjort sig ett namn på battle rap-scenen i Sverige. Där rappare tävlar genom att leverera dissar mot varandra inför en publik. Och det märks att det är just därifrån den skånska rapparen kommer. Hans debutalbum lägger stort fokus på texterna och hur de levereras.

Telos Vision - Unlike the Night

Telos Vision har släppt EP:n Unlike the Night. Det är ett verk med gitarrdrivna indierocklåtar, bra melodier och överlag välskrivna låtar. Men jag kan inte undgå att tänka på en grej när jag lyssnar: det här låter som The War On Drugs. Från sången till gitarriffen till syntarna i bakgrunden, det är verkligen likt. Däremot saknas något här, det där odefinierbara extra som gör att The War On Drugs är så himla bra.