Nicolai Dunger – Terror & Tradition

Patrik Forshage 00:00 22 Sep 2018

På förra årets Arkebuseringen av Egot excellerade Nicolai Dunger i musikrörelse-progg, och han fortsätter i samma riktning även här. Men inte bara. Med Thomas Tjärnqvist och ett allstarband bestående av Bengt Berger från Arbete och Fritid och senare Rena Rama på trummor och Nationalteaterns Nikke Ström på bas, och med flyhänt piano och blås av Bebe Risenfors, finns det inga gränser för vart Nicolai Dunger med sitt frihetliga förhållande till genres och stilar kan ta sin musik. 

Det tar honom till renodlat progressiva omgivningar som Bevekelsens serenad, till blå trumpetjazz i Till köttbagaren och till snirkligt vackra gitarrfigurer i mjukt jazziga FlodvägenBara Min blomma, fladdermus och båt är lite ofokuserad, men i gengäld bjuder Formlösa Timmar på folksoul med subtilt suggestiv groove och Allas tak är en smart svängande poplåt som hade kunnat vara en amerikansk västkusthit 1969.

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

The School Book Depository - Bob and the Pitchfork Mob

The School Book Depository är namnet på det imaginära läromedelsförlag där låtskrivaren Fredrik Solfors släpper sina egna inspelningar. Idéen med musikprojektet var total frihet i skapandet och kreativiteten, att släppa musik så fort den är klar och inte vrida/vända/våndas över minsta lilla slinga. Frisläppt och enkelt, utan filter blev resultatet storslaget.

Prince — Originals

Förra året fick vi Prince studioinspelning av Nothing Compares 2 U på singel, och den var så mäktig och fantastisk att vi bokstavligen ramlade omkull, varenda en av oss. I samband med det antyddes att det fanns mycket mer av samma karaktär i Prince vita (eller snarare lila) arkiv, och nu är det dags att ta del av ytterligare 14 låtar som Prince skrev och gav till andra artister att spela.