Nicolai Dunger – Terror & Tradition

Patrik Forshage 00:00 22 Sep 2018

På förra årets Arkebuseringen av Egot excellerade Nicolai Dunger i musikrörelse-progg, och han fortsätter i samma riktning även här. Men inte bara. Med Thomas Tjärnqvist och ett allstarband bestående av Bengt Berger från Arbete och Fritid och senare Rena Rama på trummor och Nationalteaterns Nikke Ström på bas, och med flyhänt piano och blås av Bebe Risenfors, finns det inga gränser för vart Nicolai Dunger med sitt frihetliga förhållande till genres och stilar kan ta sin musik. 

Det tar honom till renodlat progressiva omgivningar som Bevekelsens serenad, till blå trumpetjazz i Till köttbagaren och till snirkligt vackra gitarrfigurer i mjukt jazziga FlodvägenBara Min blomma, fladdermus och båt är lite ofokuserad, men i gengäld bjuder Formlösa Timmar på folksoul med subtilt suggestiv groove och Allas tak är en smart svängande poplåt som hade kunnat vara en amerikansk västkusthit 1969.

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler musikrecensioner

Ladytron – Ladytron

Det har gått åtta år sedan Ladytron släppte sin senaste skiva, men det är ännu längre sedan de kändes relevanta och intressanta. De hade några bra år i början av 2000-talet, med album som 604 och Light & Magic, men därefter har de successivt skalat av syntlagren och istället rört sig mot softrocken och shoegazen. Det är möjligt att de med den här självbetitlade skivan vill markera något slags omstart eller nystart, men jag hoppas att Ladytron bara är peaken på en ganska tråkig fas och att de framöver kommer att ägna sig åt det digitala igen.

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!