Nicolai Dunger – Terror & Tradition

Patrik Forshage 00:00 22 Sep 2018

På förra årets Arkebuseringen av Egot excellerade Nicolai Dunger i musikrörelse-progg, och han fortsätter i samma riktning även här. Men inte bara. Med Thomas Tjärnqvist och ett allstarband bestående av Bengt Berger från Arbete och Fritid och senare Rena Rama på trummor och Nationalteaterns Nikke Ström på bas, och med flyhänt piano och blås av Bebe Risenfors, finns det inga gränser för vart Nicolai Dunger med sitt frihetliga förhållande till genres och stilar kan ta sin musik. 

Det tar honom till renodlat progressiva omgivningar som Bevekelsens serenad, till blå trumpetjazz i Till köttbagaren och till snirkligt vackra gitarrfigurer i mjukt jazziga FlodvägenBara Min blomma, fladdermus och båt är lite ofokuserad, men i gengäld bjuder Formlösa Timmar på folksoul med subtilt suggestiv groove och Allas tak är en smart svängande poplåt som hade kunnat vara en amerikansk västkusthit 1969.

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

Ros – Peaches N Cream

Väntan på Ros debutalbum har varit lång, men är definitivt värd det. Tillsammans med producenten Von Haartman har de lyckats skulptera fram ett helt nyskapande sound.

Den bubblande trapen är byggd med precision och det borde vara alla nya artisters dröm att hitta ett så unikt sound redan vid första albumet. Det tio spår långa albumet präglas av kärlek, målmedvetenhet och självrespekt, i en genial kombination med hennes ärliga och enkla språk.