Locate S,1 - Personalia

Patrik Forshage 00:00 6 Apr 2020

I tidigare musikaliska inkarnationer har Christina Schneider kallat sig CE Schneider Topical, Jepeto Solutions och Eye’s of Love utan att väcka uppmärksamhet ens hemma i Athens, Georgia. Som Locate S,1 har hon alla förutsättningar att nå mycket längre ut. 

Personalia är fylld av väldisciplinerad högenergi-indie på en botten av handfast fyrtaktsdisco. Classical Toys till exempel är tydligt influerad av Blondies Rapture, även om Christina Schneider har en tendens att kvittra mer som Aqua-Lena än som Debbie Harry. Whisper 2000 är synnerligen medryckande glamrock mitt emellan Denim och Pulp, med en refräng där Christina Schneider självsäkert utmanar lyssnaren - ”If you can not behold my miracle, step away from the vehicle”.

Det finns longörer, jovisst, men de övertrumfas ledigt av jublande änglakörer och handklapp i Sancimitus Detrimitus eller snabba och dum-enkla Hot Wife

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler musikrecensioner

Maple & Rye - For Everything

For Everything är en långsam skiva som drar inspiration från Australien, en geografisk plats som sällan uppmärksammas inom de genrer som jag rör mig bland. I min värld tycks endast Londons mörka tvärgator och södra USAs motorvägar existera. Men Maple & Rye menar att deras verk är lika omväxlande som det australiensiska landskapet - urban stadsmiljö möter öken, möter regnskog möter berg.