Locate S,1 - Personalia

Patrik Forshage 00:00 6 Apr 2020

I tidigare musikaliska inkarnationer har Christina Schneider kallat sig CE Schneider Topical, Jepeto Solutions och Eye’s of Love utan att väcka uppmärksamhet ens hemma i Athens, Georgia. Som Locate S,1 har hon alla förutsättningar att nå mycket längre ut. 

Personalia är fylld av väldisciplinerad högenergi-indie på en botten av handfast fyrtaktsdisco. Classical Toys till exempel är tydligt influerad av Blondies Rapture, även om Christina Schneider har en tendens att kvittra mer som Aqua-Lena än som Debbie Harry. Whisper 2000 är synnerligen medryckande glamrock mitt emellan Denim och Pulp, med en refräng där Christina Schneider självsäkert utmanar lyssnaren - ”If you can not behold my miracle, step away from the vehicle”.

Det finns longörer, jovisst, men de övertrumfas ledigt av jublande änglakörer och handklapp i Sancimitus Detrimitus eller snabba och dum-enkla Hot Wife

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

Alanis Morissette - Such Pretty Forks in the Road

Such Pretty Forks In The Road är en grundlig genomgång av Alanis Morissette sinnestillstånd, där hon pratar om obekväma ämnen som psykisk ohälsa, missbruk och sexuellt våld. Men i samband med hennes mjuka framtoning är inte musiken avskräckande utan grundar sig ur ett tryggt perspektiv. Morissette är som en tröstande jourtjej som vet precis vad hon ska säga för att trösta och stärka. Det är berörande och mysigt i allt sitt mörker. 

The Psychedelic Furs — Made of Rain

Ända sedan de första gången hörde Scary Monsters (and Super Creeps) 1980 har The Psychedelic Furs konsekvent bockat av alla de rätta rutorna, och även om det gått tre decennier sedan sist tänker de inte avvika från det på sitt första album sedan återföreningen år 2000. Här finns alltså fullt av