Kleerup - Recapture EP

Patrik Forshage 22:46 25 May 2017

Ingen annan har som Andreas Kleerup försuttit tillfällen till det ultimata genombrottet. Efter extremsuccén med Robyn och With Every Heartbeat kunde han göra precis vad han ville, och det visade sig inte innefatta några ambitioner om internationell låtskrivar- eller producentkarriär alls.

När hans aktier stod i topp kröp han bakom bandnamnet Me and My Army för göra 70-talsrock, och ingen har som Kleerup helt struntat i att följa upp Så Mycket Bättre-deltagande med hitsamlingar eller ny musik. 

Den här EP:n är någon sorts greatest hits med flera av hans bästa låtar nyinspelade i lågmälda gitarrversioner, alltså just precis det varje skivbolag med självaktning måste ha bönat om efter hans Så mycket bättre-säsong 2015, och om det ska ses som en summering och ett avstamp mot nya äventyr, som en påminnelse eller bara som ett udda infall är svårt att veta. Att With Every Heartbeat, Until We Bleed och allra mest Longing for Lullabies fungerar fantastiskt i sina nya mjuka arrangemang inspirerade av John Grant, José Gonzàlez och inte minst James Taylor är desto tydligare.

Skivbolag: 
Artist: 

Fler musikrecensioner