Kleerup - As If We Never Won

Christoffer Reichenberg 00:00 13 Oct 2014


Första spåret på Kleerups nya alster har fått titeln Sad Boys. Är det en förankring i samtiden? En hyllning till gänget som går sin egen väg? Eller återkoppling till hans första skivas avslut? Med de patenterade vemodiga stråkarna som fick en popvärld att förälska sig i hans sound för sex år sedan är de oavsett vilket en mycket fin start på minialbumet As If We Never Won
 

Att hålla sig kort är det första av Kleerups smarta drag. Därmed håller han dynamiken uppe rakt igenom, och är lättlyssnad i ordets mest positiva bemärkelse. nästa smarta grepp är att använda Susanne Sundfør, Jenny Wilson, Maja Ivarsson och Niki & The Dove som vokalister - alla är i högform. Skivan genomsyras av ett tydligare discosound än tidigare, och soundet är oerhört precist. Inget har lämnats åt slumpen, och inte en pianoslinga eller ett gitarriff ligger snett. Syntharna är alldeles lagom rymdiga och trummorna är lika säkra och stabila som kolonnerna i Akropolis.

En smäktande sprucken cover på Me And My Armys egna Thank God for Sending Demons avslutar, och den är oerhört svår att sluta lyssna på.

Skivbolag: 
Artist: 

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler musikrecensioner