Bibio - A Mineral Love

Christoffer Reichenberg 00:09 7 Apr 2016

Ena stunden, som på Feeling, låter Bibio som att Kindness och Ariel Pink fått ett avantgarde-funk kärleksbarn ihop. I nästa är det en reverb-gitarr och duett med Gotye. A Mineral Love slänger sig mellan olika uttryck, lite krispig trummaskin här, alt folk där, och så tillbaka till funken. På inget vis är det nyskapande, men det hindrar det å andra sidan inte från att vara väldigt bra. In med skivan i dina spellistor och den kommer färga dem lika effektivt som dynamit i en färgburk när du målar om hemma. Bibios folkfunk är allt för go för att du ska hoppa över den i ditt musik år 2016.

Skivbolag: 
Artist: 

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler musikrecensioner

Camila Cabello - Romance

Jag vet inte om det är artistisk fåfänga eller bolags-chefers tvång som tvingar singel-artister som Camila Cabello att släppa hela plattor. Men jag vet att det är helt onödigt. Vi kräver det inte av dem, de är inte bra på det, och deras framgångar hör hemma på singel-listorna ändå. 

Steso Songs - Utomjording hon

Den mångfasetterade musikern och kulturredaktören Karolina Stenström är aktuell med musik under projektnamnet Steso Songs. Sedan 2006 har hon gjort musik i olika konstellationer och denna gång är det  musik på svenska. EP:n är inspirerad av Bikini Kills Alien She och Stenströms självupplevda tid i Småland.