Tim Hecker - Love Streams

Christoffer Reichenberg 00:00 5 Apr 2016

En av de absolut främsta ljudkonstnärerna som seglar fram i den elektroniska musikens kosmos är tillbaka med ett nytt mästerverk. Senast vi hörde från Tim Hecker var med 2013 års rättmättigt hyllade Virgins, och nu får vi anledning att hylla kanadensaren igen. För Love Streams är ett rakt igenom sublimt verk. Det är en sådan magnifik närvaro i musiken att varje spår känns fysiskt i kroppen, och den musikalisk värld som byggs upp i och utanför de elva spåren är ett magiskt skådespel för ens sinnen. Love Streams är ett album som kommer få lyssnaren att vilja utmana det rent fysiska genom att försöka addera flera öron till sin kropp för att kunna ta in alla vackra ljud i Heckers chef-d’oeuvre.

Skivbolag: 
Artist: 

Fler musikrecensioner

Surf Philosophies - Bread Of The Mansion mixtape

Att skapa en mixtape (eller en spellista, nuförtiden) är en väldigt omtänksam gärning. Daniel från Surf Philosophies verkar tycka detsamma, och har skapat ett mixtape till oss som han kallar för Bread Of The Mansion. Det är en mix av samples, instrumentell musik från en tom inspelningsstudio och outtakes på låtar som hamnat mellan stolarna. 

Paul Weller - On Sunset

Det hade kunnat barka därhän. Ju äldre den en gång så så distinkta popeleganten blivit, desto mer har han velat visa mer eklektiska, experimenterade och alltför ofta kosmiska sidor av sig själv. Medan flummeriet har tagit allt större plats i hans musik har den blivit allt mindre angelägen. 

Och just så börjar det, med en låt som är ett sentimentalt samtal med - observera ”med”, inte ”om” - en discokula, och varningslamporna blinkar intensivt när låten halvvägs övergår från låt till friformigt ljudcollage. 

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!