Division 7 - Bered en plats för…

Raffaella Lindström 00:00 24 May 2021

I dag finns det allt för många indiepop-killband som får tankarna att vandra till Håkan Hellström eller liknande figurer. Trots konkurrensen har det Stockholmsbaserade bandet Division 7 lyckats sticka ut och blivit uppmärksammade. 

På sin tredje EP sjunger bandet om vemod, kärleken och stadsvardagen. Det sistnämnda omfattar bland annat Majorna i Göteborg. Saxofoner, gitarrer och orgeln håller indieglöden vid liv – och stundvis påminner sången om en tidig variant av Love Antell. 

EP:n med sina fem låtar känns lagom lång med tanke på vad vi får. Klassisk indiepop med inslag av rock. Musiken passar bra på en tonårig hemmafest, som präglas av rödvin. Och visst är den nostalgisk för oss som en gång i tiden identifierade oss med Love Antells texter, eller varför inte Solens skivor. Men det stannar även där.

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

Greentea Peng – MAN MADE

Man Made är en soulskiva som plockar inspiration från hela världen och hela tidsrymden. Det är en eklektisk blandning av soul, psykedelia, hiphop, flyktig jazz och dub med tunga basgångar.

Greentea Peng heter egentligen Aria Wells och är från sydöstra London. Man Made är hennes debutalbum. I grunden är det ett tillbakalutat album, dränkt i tunga grooves och Wells neo-souligt rökiga röst, men det lyfts också upp av livliga trummor och pigga melodislingor.