Black Belt Eagle Scout - At the Party With My Brown Friends

Tina Rosenfink 00:00 2 Sep 2019

Katherine Pauls alter ego Black Belt Eagle Scout har släppt en mycket känslofylld och personlig platta. At the Party With My Brown Friends handlar till stor del om hennes uppväxt i ett indianreservat i USA och samhörigheten med kulturen. Och i brist på bättre beskrivning så kan jag kort och gott säga att jag hade gåshud från start till slut. 

Black Belt Eagle Scout är grym på att variera tempo och stil utan att kompromissa sin estetik. Det är minst sagt smart indiepop som vågar fördjupa sig i det som skaver på riktigt. Som en åskådare utifrån blir jag tagen av berättelserna som Paul delar med sig av och den djupa analys som finns på skivan. Älskar när livsviktiga historier är paketerade i mjuk pop. 

 
Skivbolag: 
Artist: 

Fler musikrecensioner

Bonnie Prince Billy — I Made A Place

”This is the melody baby, and this is the way it is sung” trallar Will Oldham muntert i en sprallig inledande visa, och inget märks av den existensiella ångest som fått honom att hålla andan och låta bli att släppa ny musik i eget namn på många många år, medan han hoppats att ett allt mer fragmentiserat och ytligt musikklimat ska blåsa förbi.