Black Belt Eagle Scout - At the Party With My Brown Friends

Tina Rosenfink 00:00 2 Sep 2019

Katherine Pauls alter ego Black Belt Eagle Scout har släppt en mycket känslofylld och personlig platta. At the Party With My Brown Friends handlar till stor del om hennes uppväxt i ett indianreservat i USA och samhörigheten med kulturen. Och i brist på bättre beskrivning så kan jag kort och gott säga att jag hade gåshud från start till slut. 

Black Belt Eagle Scout är grym på att variera tempo och stil utan att kompromissa sin estetik. Det är minst sagt smart indiepop som vågar fördjupa sig i det som skaver på riktigt. Som en åskådare utifrån blir jag tagen av berättelserna som Paul delar med sig av och den djupa analys som finns på skivan. Älskar när livsviktiga historier är paketerade i mjuk pop. 

 
Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

Here Be Wolves — Here Be Wolves

När Karla-Therese Kjellvander bildar duo med den nya bekantskapen Mikael Peterson finns inte tillstymmelse till kompromiss vare i texter eller i musikaliskt engagemang. Hon må vara uttalat icketroende medan han är djupt religiös, men att han vill använda sin musik till att besjunga sin tro på och kärlek till Jesus är inte så udda i den sortens stilla välskrivna americana som är deras gemensamma musikaliska uttryck.