Better Oblivion Community Center - Better Oblivion Community Center

Sophie Winberg 00:00 29 Jan 2019

Bakgrundshistorien till den här plattan är väldigt fin. Ryktet säger att Conor Oberst hade haft det absolut sämst på sistone. Han förlorade sin bror, och släppte en massa musik om sorg, depressioner och diverse ledsna åkommor. Sedan kom han över 24-åriga Phoebe Bridgers musik, och kontaktade henne för att tacka för att han funnit tröst i den. På den vägen är det. För att ytterligare poängtera vad de kommit att betyda för varandra gästade Conor Oberst sedan ett spår på Bridgers platta, där han representerar den familjemedlem hon hävdar gjorde att hon överlevde barndomen. 

Deras gemensamma debut fångar två trasiga människor som konverserar om deras förvirrande verklighet till ljudet av lågmäld folkrock, och det är ganska underbart. Hjälp får de av bland andra Nick Zinner från Yeah Yeah Yeahs

 
Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler musikrecensioner

Ladytron – Ladytron

Det har gått åtta år sedan Ladytron släppte sin senaste skiva, men det är ännu längre sedan de kändes relevanta och intressanta. De hade några bra år i början av 2000-talet, med album som 604 och Light & Magic, men därefter har de successivt skalat av syntlagren och istället rört sig mot softrocken och shoegazen. Det är möjligt att de med den här självbetitlade skivan vill markera något slags omstart eller nystart, men jag hoppas att Ladytron bara är peaken på en ganska tråkig fas och att de framöver kommer att ägna sig åt det digitala igen.

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!