Better Oblivion Community Center - Better Oblivion Community Center

Sophie Winberg 00:00 29 Jan 2019

Bakgrundshistorien till den här plattan är väldigt fin. Ryktet säger att Conor Oberst hade haft det absolut sämst på sistone. Han förlorade sin bror, och släppte en massa musik om sorg, depressioner och diverse ledsna åkommor. Sedan kom han över 24-åriga Phoebe Bridgers musik, och kontaktade henne för att tacka för att han funnit tröst i den. På den vägen är det. För att ytterligare poängtera vad de kommit att betyda för varandra gästade Conor Oberst sedan ett spår på Bridgers platta, där han representerar den familjemedlem hon hävdar gjorde att hon överlevde barndomen. 

Deras gemensamma debut fångar två trasiga människor som konverserar om deras förvirrande verklighet till ljudet av lågmäld folkrock, och det är ganska underbart. Hjälp får de av bland andra Nick Zinner från Yeah Yeah Yeahs

 
Skivbolag: 
Artist: 

Fler musikrecensioner

Fleet Foxes - Shores

Fleet Foxes nya album är en skiva som mer än de flesta påverkats av det läge världen befinner sig i. Existensiella grubblerier har visserligen alltid varit en del av Robin Pecknolds essens, både musikaliskt och textmässigt, men här har covid-19 satt djupare spår än så.

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!