Avey Tare - Cows on Hourglass Pond

Tina Rosenfink 00:00 21 Mar 2019

Avey Tare, mest känd som grundaren av bandet Animal Collective, är aktuell med sin tredje soloplatta. Jag känner Avey Tare genom hans otroliga projekt Avey Tare's Slasher Flicks där han tillsammans med Angel Deradoorian (Dirty Projector) och Jeremy Hyman (Ponytail) gav ut skivan Enter the Slasher House. Det är märklig Halloweenskiva som skiljer sig mycket från Tares vanliga sound. Har du inte lyssnat på Little FangEnter the Slasher House så gör det omedelbart. 

Åter till bara Avey Tare. Hans nya skiva Cows on Hourglass Pond är sorgset och experimentellt äventyr med goda intentioner men misslyckat utförande. Det är mycket ljudeffekter, påhitt och knäppa idéer som inte alls gifter sig med Tares skrovliga röst. Just låten Saturdays (Again) som släpptes som singel är ett bra exempel. Det händer för mycket och jag finner musiken stilistiskt otydlig. Jag har full förståelse för att den här skivan kommer gå hem hos dem som uppskattar alternativ och ambient indie men för mig blir det ett virrvarr av ljud utan djup. Med det sagt, så tyckte jag ändå att Taken Boy har något, önskar mer hade låtit som den.

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

HBJ - Fuck It

Trots att HBJs första singel Dreams gick under radarn för många har jag inte kunnat släppa honom. Presentationen hintade om att något stort var på väg att hända i Uppsala. I ljuset av debut-EPn Fuck It så undrar jag varför Sverige inte har upptäckt HBJ än.