AOP - Adult Oriented Pop

Tina Rosenfink 00:00 1 Apr 2019

AOP består av vännerna Mattias Gustavsson och Martin Fogelström som spelat tillsammans i många olika konstellationer, bland annat i Dungen, First Aid Kit och med Anna Järvinen. Här skulle deras musik kunna beskrivas som solig synth och peppig pop, men bakom de lättsamma låtarna gömmer sig en mystisk historia. AOP bildade bandet i ett gammalt Scientologitempel i Harlem där en excentrisk miljardär bjudit in till fest. Anledningen var för att fira dokumentären om sekten The Source Family var klar. Och det finns inget mer kittlande än en härlig sektanekdot om du frågar mig.

Adult Oriented Pop består av några otroliga låtar som It will never happen, Look at us och Retox weekend som hjälper till att bumpa upp betyget. Musiken är lika delar Stockholm som New York, som Nevadaöknen och yttre rymden. Allt med det här bandet är spännande och innovativt.

 
Skivbolag: 
Artist: 

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler musikrecensioner

Camila Cabello - Romance

Jag vet inte om det är artistisk fåfänga eller bolags-chefers tvång som tvingar singel-artister som Camila Cabello att släppa hela plattor. Men jag vet att det är helt onödigt. Vi kräver det inte av dem, de är inte bra på det, och deras framgångar hör hemma på singel-listorna ändå. 

Steso Songs - Utomjording hon

Den mångfasetterade musikern och kulturredaktören Karolina Stenström är aktuell med musik under projektnamnet Steso Songs. Sedan 2006 har hon gjort musik i olika konstellationer och denna gång är det  musik på svenska. EP:n är inspirerad av Bikini Kills Alien She och Stenströms självupplevda tid i Småland.