Efter att arga snickaren lämnade Timmermansgatan har den kämpat sig upp som ett restaurangstråk, med Paradisos krog och bar som galjonsfigur.
Vägg i vägg har restaurang Timber slagit upp portarna. Krogen är en opretentiös sydeuropé med fokus framför allt på mellanrätter. Det är också utan att avslöja för mycket dessa som bäst kommer till sin rätt i sammanhanget.
Vi inleder med en härlig mozzarella för 135 kronor, serverad på klassiskt vis med tomat, basilika och olivolja. Inga konstigheter eller krusiduller, utan helt enkelt gott. Samma gäller löjrommen för 195 kronor där den tillåts spela förstafiol utan att showen stjäls av tillbehören. Bäst är dock husets tarte med jordärtsskocka och gruyère som för 165 kronor känns prisvärd. Vi avslutar mellanskiktet med en mac&cheese-variant som serveras tillsammans med kalvbräss för 175 kronor. Goffig i smaken och lagom drypande i texturen får den tillsammans med föregående rätter klart godkänt.
Vi går vidare till varmrätterna i form av bönfalafel för 195 kronor, stor råbiff för 245 kronor samt en grillad ryggbiff för 275 kronor. Då den sistnämnda ligger på samma prisnivå som flera av stans bättre restauranger förväntar vi oss samma nivå även i utförandet. Tyvärr är den inget vidare, utan får faktiskt underkänt. Den enda varmrätten som når över ett godkänt betyg sett som helhet är råbiffen.
Timber är en trevlig restaurang och personalen fullkomligt klanderfri. Sett till den gastronomiska upplevelsen rekommenderar vi emellertid att du håller dig till mellanrätterna tills vidare.
Texten har även publicerats i Nöjesguiden nr 06, 2017.