Timber

Redaktion 07:33 10 Jul 2017

Efter att arga snickaren lämnade Timmermansgatan har den kämpat sig upp som ett restaurangstråk, med Paradisos krog och bar som galjonsfigur.

Vägg i vägg har restaurang Timber slagit upp portarna. Krogen är en opretentiös sydeuropé med fokus framför allt på mellanrätter. Det är också utan att avslöja för mycket dessa som bäst kommer till sin rätt i sammanhanget. 

Vi inleder med en härlig mozzarella för 135 kronor, serverad på klassiskt vis med tomat, basilika och olivolja. Inga konstigheter eller krusiduller, utan helt enkelt gott. Samma gäller löjrommen för 195 kronor där den tillåts spela förstafiol utan att showen stjäls av tillbehören. Bäst är dock husets tarte med jordärtsskocka och gruyère som för 165 kronor känns prisvärd. Vi avslutar mellanskiktet med en mac&cheese-variant som serveras tillsammans med kalvbräss för 175 kronor. Goffig i smaken och lagom drypande i texturen får den tillsammans med föregående rätter klart godkänt. 

Vi går vidare till varmrätterna i form av bönfalafel för 195 kronor, stor råbiff för 245 kronor samt en grillad ryggbiff för 275 kronor. Då den sistnämnda ligger på samma prisnivå som flera av stans bättre restauranger förväntar vi oss samma nivå även i utförandet. Tyvärr är den inget vidare, utan får faktiskt underkänt. Den enda varmrätten som når över ett godkänt betyg sett som helhet är råbiffen. 

Timber är en trevlig restaurang och personalen fullkomligt klanderfri. Sett till den gastronomiska upplevelsen rekommenderar vi emellertid att du håller dig till mellanrätterna tills vidare. 

Adress: 
Timmermansgatan 22
Hemsida: 
Stad: 
Publicerad i tidning: 

Texten har även publicerats i Nöjesguiden nr 06, 2017.

0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Fler recensioner

Mr Voon

Med Mr Voon på plats finns inte ett spår kvar av de brister som Mother tidigare bar på.

Ichi

Saori Ichihara är en av Stockholms bästa kockar just nu. Kanske landets.

Frantzén

Efter att ha slussats ned för en trappa till matsalen välkomnas vi av Björn Frantzén, som överser ett femtontal kockars jobb i det stora öppna köket.

Tong

Vi kommer garanterat att återvända många gånger till Tong, men chilla med chilin eller byt namn till Tjong.

Eatnam

Hörnlokalen på Odengatan och Västmannagatan har länge brottats med vad som verkade vara en förbannelse. Kanske har den nu brutits.

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste krogrecensionerna i Stockholm

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!