Texas Longhorn

Carl Reinholdtzon Belfrage 23:46 28 Dec 2005
Vi är så vana vid kött att vilken krog som helst skulle kunna steka på ett stycke ko och få godkänt i var mans mun. Det är den nonchalanta attityden till denna råvara, som är skuld till att det idag faktiskt är väldigt svårt att få tag på gott kött. Därför gillar jag Texas Longhorn - krogen som också finns som imperium om fem krogar, varav tre i Stockholm. Vid en första anblick är det lätt att förkasta restaurangerna som vulgära matoaser - ställen dit man går i första hand för att bli mätt: stora köttstycken till humana priser och pappersservetter inom armlängds avstånd på bordet. Men det är fel. Mitt i machoatmosfären finns ett gediget, sofistikerat intresse för mat. Köttet är av högsta kvalitet. Man inleder bäst middagen med en nacho-tallrik. Chipsen är tunna och spröda. Även såserna är något alldeles extra. Bland köttbitarna kan man välja mellan entrecote och biff i olika storlekar, samt lammfilé och baconinlindad oxfilé. Det finns också olika varianter på hummer, fajitas och en skål med Texas köttgryta som även de är goda. Enkilosvarianten av biff är en smärre överdrift om man inte är en mammutjägare med hög ämnesomsättning. Men en 400-grammare är faktiskt en njutbar middag med pommes, alternativt den bakade potatisen, som tillsammans med en halv grillad majskolv ackompanjerar köttstycket på tallriken. Alla grillrätter inleds också med en god sallad. Missa inte heller att dela på en kanna förtjusande margarita, gjord på färskpressad lime, efter middagen.
Stad: 
Lokal: 

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler recensioner

Krogrecension: Poppy

Öppningen är fortfarande så pass ny att inte ens serveringstillståndet är på plats i samband med att vi besöker krogen för första gången.

Krogrecension: Gurras

I samma ögonblick som vi stoppar in foten på Postgatan 16 möter huvudpersonen själv upp med ett fast handslag och ett smittande leende på läpparna.

Fei

Lägst upp i Petter Stordalens hotellkomplex på Lindholmen ligger restaurang Fei.

Krogrecension: Husette

En nytändning och lägesföränding behövdes efter pandemin och det blå trähuset med stor potential, omringat av kulturskapare, skulle bidra med just det.

Bar Minimal

Vid sidan av ett sort fokus på naturliga viner har Bar Minimal gjort sig känt för sin hantverksmässigt tillagade pizza.

Bikt

När fyra rutinerade krogrävar slog sina påsar ihop blev resultatet restaurang Bikt.

Senaste krogrecensionerna i Göteborg

Nöjesguidens nyhetsbrev


 

Missa inga nyheter! Missa inga fester!
Anmäl dig idag!