Vi är så vana vid kött att vilken krog som helst skulle kunna steka på ett stycke ko och få godkänt i var mans mun. Det är den nonchalanta attityden till denna råvara, som är skuld till att det idag faktiskt är väldigt svårt att få tag på gott kött.
Därför gillar jag Texas Longhorn - krogen som också finns som imperium om fem krogar, varav tre i Stockholm.
Vid en första anblick är det lätt att förkasta restaurangerna som vulgära matoaser - ställen dit man går i första hand för att bli mätt: stora köttstycken till humana priser och pappersservetter inom armlängds avstånd på bordet.
Men det är fel. Mitt i machoatmosfären finns ett gediget, sofistikerat intresse för mat. Köttet är av högsta kvalitet.
Man inleder bäst middagen med en nacho-tallrik. Chipsen är tunna och spröda. Även såserna är något alldeles extra. Bland köttbitarna kan man välja mellan entrecote och biff i olika storlekar, samt lammfilé och baconinlindad oxfilé.
Det finns också olika varianter på hummer, fajitas och en skål med Texas köttgryta som även de är goda. Enkilosvarianten av biff är en smärre överdrift om man inte är en mammutjägare med hög ämnesomsättning. Men en 400-grammare är faktiskt en njutbar middag med pommes, alternativt den bakade potatisen, som tillsammans med en halv grillad majskolv ackompanjerar köttstycket på tallriken. Alla grillrätter inleds också med en god sallad.
Missa inte heller att dela på en kanna förtjusande margarita, gjord på färskpressad lime, efter middagen.