Vi är placerade i en dålig annons på Hemnet. De tidningsurklipp som täcker delar av väggen hjälper föga fantasin att placera oss i amerikanska södern. Om det inte vore för det goda ryktet om maten skulle vi förmodligen låta objektet passera, oavsett utgångspris på ynka 89 kronor för en huvudrätt.
Nåväl. Southern Kitchen Café har nyligen gått från att enbart ha öppet för lunch och brunch till att ha kvällsöppet. De har kanske inte hunnit köpa värmeljus än.
Eftersom kocken Mark Lowery har sina rötter i South Carolina väljer vi det som delstaten säger sig vara upphovsmän till - barbeque. I södern syftar ordet på fläskkött och kocken på Southern Kitchen Café trollar bort fläskfiléns annars vanliga preposition; tråkig. Tre saftiga köttbitar med grillränder ligger under söta stuvade äpplen som blir en mjuk krock mot den vitlöksstekta potatisen och den tunga såsen. Kökets cole slaw kallas gourmet och är krispigt fräsch i stället för majonäsgeggig. Men det vi minns speciellt är Pale Ale med stor smak från ett mikrobryggeri i Sierra Nevada, och så en liten majskolv. Hemligheten bakom är att kocken går ner och köper sina råvaror direkt från handlarna på Möllevångstorget. Southern Kitchen Café har ett älskvärt amerikanskt kök och om de bara kan göra det lite mysigare kan restaurangen bli något mer än en nödlösning för närboende.
Stad: