Salt & Brygga

Redaktion 13:38 27 Jun 2008

Björn Stenbeck är krögaren som körde helt ekologiskt långt innan det blev trendigt. Hans perfektion och enträgenhet har tagit honom långt, och säkert retat både en och annan kött- och grönsaksleverantör på...Björn Stenbeck är krögaren som körde helt ekologiskt långt innan det blev trendigt. Hans perfektion och enträgenhet har tagit honom långt, och säkert retat både en och annan kött- och grönsaksleverantör på vägen. Det kan vi gäster idag tacka honom för. Det är inte alla som förstått sig på hans vision, kanske därför har det varit svårt att hålla kvaliteten på rätterna vissa perioder de senaste åren. Resten av världen verkar nu delvis komma ikapp med det ekologiska tänkandet och Salt & Brygga går just nu från styrka till styrka. En slät soppa på sparris smakar som en smekning och passar utmärkt till champagnen. Filén på odlad torsk är en stadig bit och vilar i en mild senapssås, också den perfekt till champagnen. Bäst på menyn brukar dock desserterna vara, på sommaren ska du hålla utkik efter de kalla sopporna. Just nu en mjukt sötsyrlig rabarbersoppa med glass smaksatt av tonkabönor och finaste Tahitivanilj, perfekt kompat av den syrligt välsmakande skånska ogräsörten citronverbena. Ät nu här lite oftare. Om inte för det gröna samvetet, så gärna för de goda smakerna och lysande vältillagade råvarorna.

Stad: 

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler recensioner

RAMEN TO BÍIRU

Skenet från den röda neonlampan med Ramen to Bíirus logotyp lyser upp lokalen och gör att allt får ett rött skimmer över sig.

Senaste krogrecensionerna i Malmö

Nöjesguidens nyhetsbrev


 

Missa inga nyheter! Missa inga fester!
Anmäl dig idag!