Betor och kantareller med chèvre.

Restaurang Göteborg

Redaktion 11:05 23 Sep 2016

Långt innan gentrifieringen av Hammarby Sjöstad nått sin peak öppnade Restaurang Göteborg på Midskeppsgatan 33. 

Än idag, drygt 12 år senare, är namnet på krogen lite av ett mysterium. Men det finns något gulligt i att de löper linan ut och fortfarande nås via ett 031-nummer, trots att det i vissa fall kan vålla en viss förvirring. 

Vår fördom mot restauranglivet i Hammarby Sjöstad är att det kan vara lite tufft att locka gäster. De som bor där är förmodligen till största delen välbärgade men lagar till vardags mat i sina Kvänumkök, och när de väl går ut och äter åker de "in till stan". De som inte bor där åker inte dit för att gå ut och äta. Allt detta är - som sagt - givetvis hårt dragna fördomar. De får emellertid lite ved på elden av restaurangens ihärdiga användning av sponsrade poster på Facebook och Instagram - vår tids tunnelbanereklam.

Det är därför uppfriskande trevligt att se hur restaurangen är till det närmaste full (av engelsktalande gäster, internationellt!) då vi anländer en vardag mitt i veckan, dagarna innan löning. Lyckligtvis får vi ändå ett bord mitt i restaurangen och erbjuds snabbt både vatten och en korg med bröd.

Menyn är klassisk med idel välkända, snudd på förutsägbara, bistrorätter och även här kryper sig fördomar på i form av tankar som "hur kul kan det här bli?". Vi beställer hur som helst ett par förrätter, tillsammans med det vegetariska alternativet (det finns ett) till varmrätt. Till detta ett par öl från det intilliggande Carnegiebryggeriet. 

Först in är en tonfisktartar med avokado, forellrom och mandlar för 128 kronor. Den smakar förbluffande bra, så bra att vi skäms över tidigare nämnda fördomar. Det fortsätter inte sämre heller med en klassisk kantarelltoast som kanske inte är på Richennivå, men sett till priset på 120 kronor mycket väl godkänd. Ett stort plus för personalen också som vid vårt val av vin helt sonika langar fram tre flaskor med provglas. Det slutar givetvis med att vi kör på den på förhand rekommenderade "cabben". 

Avslutningsvis går vi lös på den vegetariska varmrätten på betor, kantareller, chèvre och gröna linser. Den smakar bra men lämnar något övrigt att önska i form av tillbehör och kondiment, då den blir något platt och enformig i längden. 

Vi lämnar fördomarna mot såväl Hammarby Sjöstads restaurangliv som förutsägbara menyer kvar i garderoben på Göteborg när vi tar båten därifrån. Det här är en långkörare som håller i längden. 

Adress: 
Midskeppsgatan 33
Telefon: 
031-13 99 33
Hemsida: 
Öppettider: 
Mån-tor 17-23, fre 11-00, lör 12-00, sön 12-22.
Stad: 

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Fler recensioner

Krogrecension: Five Guys

Hundratals art directors och copywriters har tagit ut föräldraledighet för att köa till Five Guys under premiärveckan. Lever det upp till hypen?

Krogrecension: Bord

Vi hann knappt torka tårarna efter Agrikulturs avsked till den intima lokalen på Roslagsgatan 43 innan tronföljaren Bord hade öppnat på samma adress.

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste krogrecensionerna i Stockholm

Nöjesguidens nyhetsbrev


 

Missa inga nyheter! Missa inga fester!
Anmäl dig idag!