
Även på menyn försöker man vara nytänkande. Man vill frigöra sig från den svenska måltidens liturgi med förrätt, varmrätt och dessert. Hej öppna dörren, här kommer Pontus med murbräckan. Rätterna går, med några få undantag, att få i storlekarna small, medium eller large. De är indelade i kategorierna skörd, fångst och säsong, vilka samtliga inleds med små betraktelser, låt mig citera: ”För närmare fyra miljarder år sedan: Flercelliga levande organismer uppstår i havet.” Vad ska man tänka? Att här sitter jag, på evolutionsstegens topp och karvar i mina förfäder? Mmmm.
Maten är utmärkt och utgörs av klassiska rätter och råvaror som ibland fått en modern ansiktslyftning, såsom kronärtskockan som kommer glacerad i isomalt. Den fina rödingen serveras med ängssyrad gurka, ostron, tomat, avryga och vichyssoise. Vår tids hype av ramslök visar sig också på menyn tillsammans med en trevlig skaldjurskorv.
På det mer diskreta gatuplanet kan man inte bara ta en drink, utan även beställa något ätbart från den asiatiska barmenyn. Öppet matsal: mån-fre 11.30-14.00, 17.00-23.00, lör 17.00-01.00, sön stängt. Öppet bar: mån-fre 11.30-01.00, lör 17.00-01.00, sön stängt.
Brunnsgatan 1, 545 273 00
Stad:
Lokal: