Meet

Redaktion 14:32 8 May 2009

En restaurang som jag verkligen saknat är Mannerströms gamla Steak på Arkivgatan. Här kunde man gå in och mötas av en välsorterad disk, ganska rå i sitt utförande, eller mer korrekt uttryckt så var det som att besöka sin lokala slaktare.En restaurang som jag verkligen saknat är Mannerströms gamla Steak på Arkivgatan. Här kunde man gå in och mötas av en välsorterad disk, ganska rå i sitt utförande, eller mer korrekt uttryckt så var det som att besöka sin lokala slaktare. Man tryckte nyfiket näsan mot rutan och kikade djupt in mot olika köttstycken. Man kunde välja sitt eget kött och få det perfekt stekt på en tallrik minuter senare. Timingen för denna restaurang var dock mindre lyckad och restaurangen stängde snabbt efter öppnandet.
Nu har en liknande konceptkrog öppnat. Meet. I en trevlig och sval miljö på Geijersgatan, ett stenkast från gamla Steak.
Meets adelsmärke är enkelheten. Det handlar inte om en lyxig gimmickkrog med överdåd som dränker köttet i såser och krämer, nej, här låter man råvaran spela huvudrollen. Såser och accessoarer som bakad potatis, majskolvar, sallader finns, men bara för att backa upp huvudpersonerna: köttbitar av fin kvalité. Och kungen av dessa är naturligtvis den legendariska Kobe-biffen. Det finns hur många historier som helst om denna japanska köttbit. Hur korna får massage och öl samtidigt som de lyssnar på Prokofiev. Resultatet är dock en sinnlig njutning för en köttälskare. Så mört och smakrikt att man inte kan låta bli att skriva poesi om upplevelsen. Och där är just Meets affärsidé, att låta sina gäster välja mellan tillbehör som handgjorda pommes strips, såser till sitt eget utvalda kött som grillas till perfektion i köket. Det handlar inte om finess eller subtiliteter i Kock och Vin-anda, utan det är mer rustikt och grabbigt. Ett fantastiskt stekhus helt enkelt.

Stad: 

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler recensioner

Krogrecension: Poppy

Öppningen är fortfarande så pass ny att inte ens serveringstillståndet är på plats i samband med att vi besöker krogen för första gången.

Krogrecension: Gurras

I samma ögonblick som vi stoppar in foten på Postgatan 16 möter huvudpersonen själv upp med ett fast handslag och ett smittande leende på läpparna.

Fei

Lägst upp i Petter Stordalens hotellkomplex på Lindholmen ligger restaurang Fei.

Krogrecension: Husette

En nytändning och lägesföränding behövdes efter pandemin och det blå trähuset med stor potential, omringat av kulturskapare, skulle bidra med just det.

Bar Minimal

Vid sidan av ett sort fokus på naturliga viner har Bar Minimal gjort sig känt för sin hantverksmässigt tillagade pizza.

Bikt

När fyra rutinerade krogrävar slog sina påsar ihop blev resultatet restaurang Bikt.