Men poängen är att varje dag verkligen är en ny dag på La Cucina Italiana, och lite likt Malmös bästa krog Trio, eller våra egna flaggskepp 28+ och Sjömagasinet för den delen, bjuds det på rätter baserade på de råvaror som för dagen visat sig vara bäst. Nu senast åt jag en fantastisk pilgrimsmussla med lakrits och spädgriskind, underbar Antonietta-pasta i kärleksfull tomatsås, en spännande kalv med choklad- och foie gras-glass, duva inlindad i lardo di Colonnata och reduktion av recioto della Valpolicella och en ostron- och champagnerisotto. Läs den meningen igen. Har ni hört talas om något liknande i Göteborg? Nej, jag tror inte det. Pietro är den mest vakna och spirituella kocken i Göteborg just nu. Hans kök andas humor, glädje och precision.
Och, till skillnad mot många andra lyxkrogar, känner man sig lika lätt och nätt efter en avsmakningsmeny som när man kom in genom dörren. Pietro baserar matlagningen på olivolja och sina efterrätter på mjölk istället för grädde. Vilket gör ett besök hos Pietro på alla tänkbara sätt lätt. Lätt makalöst.
Stad: