Kasai

Redaktion 16:22 24 Apr 2017

Alla som någon gång har besökt Nobu eller Katsuya på någon av deras över trettio krogar världen över vet att faktorer såsom en hipp publik, en nattklubbsliknande atmosfär och många kändisar har varit lika viktigt för deras succéer som maten de serverar. Ingen av dessa har (ännu) kommit till stockholm, så varför inte försöka efterlikna konceptet? 

Detta verkar iallafall vara restauratörerna Paulo Fagundez, Jerry Forsberg och Felix Grananders tanke bakom Kasai. De gick till och med så långt att de flög in den Los Angeles-baserade kocken Danny Elmaleh (känd från just Katsuya). För inredningen och designen anlitades Stylt Trampoli, med uppdraget att skapa “Stockholms första Japanska Dinner Club". 

Musiken är hög, belysningen dämpad och servisens personalkläder minst sagt iögonfallande. I den stökigare källaren, Ochayan, serveras under fredagar och lördagar endast en förbestämd meny. Vi tar emellertid plats på övervåningen. Den överdimensionerade tiosidorsmenyn består här av cocktails, snacks, sashimi, sallader, robatarätter, sushi och desserter som sannerligen skulle kunna hålla oss sysselsatta länge om det inte vore för allt annat i omgivningen som pockar på vår uppmärksamhet. 

Efter att ha downat en lagrad Singapore Sling för 129 kronor tillsammans med signaturdrinken Alchemist Shrub (138 kronor) dyker vi in i en värld av smårätter och share food. Bland kvällens höjdpunkter placerar sig en gulfenad "tiradito" (140 kronor), två små wagyu och fois gras-sliders (210 kronor), en softshell krabba (150 kronor) och en halstrad oxfilé med kimchi för 175 kronor. 

Det är inte direkt autentisk japansk husmanskost, utan mer mat som är inspirerad av det japanska - för att inte säga asiatiska - köket. Med det sagt är det absolut inget fel på maten, tvärtom är det en hel del serveringar som får det att sjunga till i smaklökarna. Det sistnämnda gäller dessvärre inte för desserterna, som vi hade kunnat vara utan.

Kasai är roligt, högljutt, snabbt och smakrikt. Krogen uppfyller med andra ord sin ambition att vara en dinner club väl.

Adress: 
Linnégatan 18
Telefon: 
08-4428900
Hemsida: 
Öppettider: 
Tis-tor 17-01, fre-lör 17-02
Stad: 
0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Fler recensioner

Eatnam

Hörnlokalen på Odengatan och Västmannagatan har länge brottats med vad som verkade vara en förbannelse. Kanske har den nu brutits.

Timber

Efter att arga snickaren lämnade Timmermansgatan har den kämpat sig upp som ett restaurangstråk.

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste krogrecensionerna i Stockholm

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!