Som i alla andra kuststäder förväntar man sig att saltdoften ska ligga tung på stadens restauranger, och menyerna ska färgas av dagens fångst. Pinsamt nog är Johan P Malmös enda fiskrestaurang. Vi är glada att de axlar det tunga ansvaret med bravur och betalar gärna flera hundralappar för att få rödefisk med tryffel och exceptionellt god sill, ja kanske den bästa vi ätit. Men om vi betalar 210 kronor för en förrätt har vi även förväntningar på servicen. Som att vårt bokade bord är färdigdukat då vi anländer, att vi inte ska behöva vänta i 50 minuter på den första rätten eller behöva be om den missade brödkorgen halvvägs in i middagen. Visst, vi ser i blicken att de försöker, men för så höga priser ska servitriserna finnas vid bordet innan vi ens förstår att vi behöver dem, osynligt närvarande. Här är de mest bara osynliga vilket skapar en irritation som tyvärr går ut över den helt fantastiska marulken som grillats med parmaskinka och serveras med en vitlökssky.
Köket vinner denna kväll och det är tillräckligt för att vi ska komma tillbaka, men då hoppas vi att servicen kommer upp i samma klass som maten.
Stad: