Grill Del Mundo

Redaktion 11:15 1 Aug 2008

 Thomas Wal

Miki och Kiki Ingbar har nu kommit tillbaka från sina äventyr i Australien, Sydamerika och New York och driver sedan början av sommaren festpalatset Storan med dess klubbar, barer och restauranger...Miki och Kiki Ingbar har nu kommit tillbaka från sina äventyr i Australien, Sydamerika och New York och driver sedan början av sommaren festpalatset Storan med dess klubbar, barer och restauranger. Hjärtat i dess organisation är en enorm spansktillverkad kolgrill som kallas Josperugnen.

Kring denna ugn cirkulerar allt. Majs, tomater, fläskkotletter, kronkotletter, ribs, aborre, anka och kyckling; allt passerar genom det lilla monstret i köket. Menyn är med andra ord väldigt diger för att vara en grillrestaurang. Det finns en hel del att välja på ur den fasta menyn, plus ett par extra rätter, unika för dagen.

Vi börjar med lite smårätter: kolgrillade tomater, fårost, några pilgrimsmusslor och en sydländskinspirerad råbiff. Allt generöst tilldelat och till ett bra pris på 100 kronor, en utmärkt start.

Sedan går vi igenom ett par havskräftor, en anisgrillad anka med körsbär och en helgrillad aborre i Quattro Stagioni-utförande. Havskräftorna är något smaklösa och går obemärkta förbi, men ankan och abborren är två delikata sommarrätter, med ett perfekt tuggmotstånd och spännande och smakrika kryddor som inte helt får ta över den unika kolsmaken utan som väldigt subtilt ger en djupare smakupplevelse.

Bröderna Ingbar har gett Storan en trevligt opretentiös och avslappnad stämning. Restaurangen känns familjär med ett gäng roliga servitörer och servitriser, kända från stans andra roliga och pigga krogar. Krogen är fortfarande i sin linda och små barnsjukdomar kan dyka upp, men alla är lätta att förlåta och helhetsintrycket är gott.

Stad: 

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler recensioner

Krogrecension: Poppy

Öppningen är fortfarande så pass ny att inte ens serveringstillståndet är på plats i samband med att vi besöker krogen för första gången.

Krogrecension: Gurras

I samma ögonblick som vi stoppar in foten på Postgatan 16 möter huvudpersonen själv upp med ett fast handslag och ett smittande leende på läpparna.

Fei

Lägst upp i Petter Stordalens hotellkomplex på Lindholmen ligger restaurang Fei.

Krogrecension: Husette

En nytändning och lägesföränding behövdes efter pandemin och det blå trähuset med stor potential, omringat av kulturskapare, skulle bidra med just det.

Bar Minimal

Vid sidan av ett sort fokus på naturliga viner har Bar Minimal gjort sig känt för sin hantverksmässigt tillagade pizza.

Bikt

När fyra rutinerade krogrävar slog sina påsar ihop blev resultatet restaurang Bikt.