Grand Öl & Mat

Redaktion 18:25 28 Feb 2012

Grand Öl & Mat ligger på en bakgård i centrala Malmö. Det är inte ett ställe du råkar gå förbi, hamnade du här visste du vart du skulle. Efter att ha vandrat upp för ståltrappan möts du av en stor matsal. Olika avdelningar med bås, lounge, klassisk bordsyta och bar längst in skapar känslan av rum i rummet med tyger, möbler och glas som avgränsar. Belysningen är dämpad. Snyggt.Släktskapet till systerkrogen Tempo är tydligt, Grand har fått ärva de smarriga kroppkakorna med rökt svamp. Menyn består av trygg och stabil husmanskost. Tillräcklig för att du ska hitta en favorit, men inte så att den lämnar dig villrådig. Här finns även en vegansk rätt, en ovanlig syn på krogar i den här kategorin.

Hummersoppan med fiskquenelle till förrätt är mastig och kolasöt men saknar smak av just hummer. Satsa då hellre på toasten med stenbitsrom eller tångrom, en snygg och generös portion som eggar aptiten. Forellen på à la carten är för kvällen utbytt mot guldbraxen. Fisken serveras hel med grillad citron, i ett hav av brynt smör och med potatis- och kålstomp. Köttet är saftigt och smakrikt. Det brynta smöret, som finns i flera av rätterna på menyn, är en smak som stannar kvar. Lite väl mäktigt. Överväg att ta den lättare musselsoppan, prisvärd och höjdaren vid senaste besöket. Har du plats över finns fyra dessertklassiker: hovdessert, ost, chokladtryffel och crème brûlée. 

Dryckeslistan är gedigen och helt klart en av Grands styrkor. Vi litar blint på servitrisens dryckesförslag genom hela middagen vilket visar sig vara ett bra beslut. Ale till soppan, lätt vitt vin till fisken och grådask till hovdesserten behagar. Servicen är genomgående kunnig och hjärtlig. Ett par gånger känner vi oss bortglömda och får påkalla uppmärksamhet, men vi förlåter snabbt då det strax står något att dricka på bordet.

Vill du gå till Grand för en intim middag gör du bäst i att boka bord lite tidigare på kvällen. Vid nio sjunker medelåldern, den stora lokalen fylls med drinksugna gäster och ljudnivån är hög. Grand är stället för dig som vill låta middagen glida över i en utekväll.

 

Öppettider: 
mån–tis 10.30–18.00, ons–tors 10.30–01.00, fre–lör 10.30–03.00, sön 10.30–16.00.
Stad: 
0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler recensioner

Senaste krogrecensionerna i Malmö

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!