Jag tänkte att vi nu skulle starta en så kallad trend, eftersom vi alla är så trötta på slabbiga helgbruncher utan kvalitet och fantasi. China Garden på Möllevångstorget känner de flesta igen som en helt vanlig kinakrog, med sin repertoar av Fyra Små Rätter, kyckling i sötsur sås, friterad banan och alla de där andra svenska sunkklassikerna som du klarar dig så bra utan.Jag tänkte att vi nu skulle starta en så kallad trend, eftersom vi alla är så trötta på slabbiga helgbruncher utan kvalitet och fantasi. China Garden på Möllevångstorget känner de flesta igen som en helt vanlig kinakrog, med sin repertoar av Fyra Små Rätter, kyckling i sötsur sås, friterad banan och alla de där andra svenska sunkklassikerna som du klarar dig så bra utan. Men, vad inte många vet är att mellan kl 11 och kl 15 på helgerna så slänger de ut sin vanliga meny och serverar istället äkta kinesisk Dim Sum. Såhär fungerar det: man väljer vilka man vill från en lista av totalt femton olika rätter, de är ganska små och det bästa är om man är många och smakar på allt. Handgjorda dumplings, ångkokta eller stekta, och fyllda med grönsaker och fläsk eller räkor, är ett måste som vem som helst kan återvända för. De friterade kycklingfötterna är min favorit och är mycket godare än det verkar, precis som risgröten med grisnjure och lever. De fyllda rispannkakorna med räkor eller fläsk är också magiskt fina, de serveras i något som jag tror är en svamp- och sojasås. Vidare finns det olika traditionella soppor och risrätter som du inte hittar någon annanstans. Den äldre kinesiska mannen som lagar all mat pratar inte så bra svenska, så du gör bäst i att bara peka på bilderna och äta vad du får in, svårare än så är det inte. Allt är chockerande billigt, de flesta portionerna kostar ca 30 kr, och vissa av de större ligger på 87 kr. Så fyll nu hela bordet med krogmalmös bäst bevarade hemligheter. Om du får ett bord vill säga, kineserna i regionen avgudar den här gamle mannens mat och bokar oftast de bästa borden några dagar i förväg.
Stad: