China Garden

Redaktion 14:41 29 Jan 2009

Jag tänkte att vi nu skulle starta en så kallad trend, eftersom vi alla är så trötta på slabbiga helgbruncher utan kvalitet och fantasi. China Garden på Möllevångstorget känner de flesta igen som en helt vanlig kinakrog, med sin repertoar av Fyra Små Rätter, kyckling i sötsur sås, friterad banan och alla de där andra svenska sunkklassikerna som du klarar dig så bra utan.Jag tänkte att vi nu skulle starta en så kallad trend, eftersom vi alla är så trötta på slabbiga helgbruncher utan kvalitet och fantasi. China Garden på Möllevångstorget känner de flesta igen som en helt vanlig kinakrog, med sin repertoar av Fyra Små Rätter, kyckling i sötsur sås, friterad banan och alla de där andra svenska sunkklassikerna som du klarar dig så bra utan. Men, vad inte många vet är att mellan kl 11 och kl 15 på helgerna så slänger de ut sin vanliga meny och serverar istället äkta kinesisk Dim Sum. Såhär fungerar det: man väljer vilka man vill från en lista av totalt femton olika rätter, de är ganska små och det bästa är om man är många och smakar på allt. Handgjorda dumplings, ångkokta eller stekta, och fyllda med grönsaker och fläsk eller räkor, är ett måste som vem som helst kan återvända för. De friterade kycklingfötterna är min favorit och är mycket godare än det verkar, precis som risgröten med grisnjure och lever. De fyllda rispannkakorna med räkor eller fläsk är också magiskt fina, de serveras i något som jag tror är en svamp- och sojasås. Vidare finns det olika traditionella soppor och risrätter som du inte hittar någon annanstans. Den äldre kinesiska mannen som lagar all mat pratar inte så bra svenska, så du gör bäst i att bara peka på bilderna och äta vad du får in, svårare än så är det inte. Allt är chockerande billigt, de flesta portionerna kostar ca 30 kr, och vissa av de större ligger på 87 kr. Så fyll nu hela bordet med krogmalmös bäst bevarade hemligheter. Om du får ett bord vill säga, kineserna i regionen avgudar den här gamle mannens mat och bokar oftast de bästa borden några dagar i förväg.  
Stad: 

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler recensioner

Krogrecension: Gerege

Sedan övertagandet av klassiska Mongolian Barbecues lokaler på Södra Promenaden 2017 har Gerege varit ett spännande tillskott på Malmös restaurangkarta.

Krogrecension: Sushi Rebellion

I våras skrev vi om faktumet att antalet sushirestauranger som poppade upp i Malmö höll god takt med antalet barn som förlöstes i babyboomen på 40- till 60-talet. Sushi Rebellion var en av dessa, som vi dessutom uppmärksammade i samband med att det blev klart att man skulle slå upp portarna. 

Senaste krogrecensionerna i Malmö

 

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!