Caina

Redaktion 14:04 4 Nov 2011

 

När Caina skulle öppnas lät Stefano Catenacci enligt uppgift flyga in ett antal landsmän från Piemonte och Sardinien för att säkerställa nivån på det klassiskt italienska kök som Caina besitter.

Det börjar också väldigt lovande med en fullkomligt magisk carpaccio, en rätt som slår an tonen som en stämgaffel för varje finare italienare värd ränderna. Borlottibönsoppan som serveras i samma veva saknar dessvärre denna elegans och balanserar på gränsen till smaklös.
Priserna på Caina ligger överlag i det övre skiktet med secondis runt trehundralappen och bör också bedömas därefter. De hamnar därför närmare ett försiktigt leende snarare än ett helgrin då de absolut gör jobbet, men inte särskilt mycket mer. Då är pastarätterna överlag klart mer prisvärda, riktigt prisvärda faktiskt. Det är till och med så pass att vi beställer in en av dem till efterrätt då sällskapet inte fått nog av den Malfatti på ricotta, parmesan och spenat som serveras med en fullkomligt ljuvlig karl-johansvampsås. Caina har funnits i ganska precis ett år nu och håller helt klart stilen. För att kunna konkurrera om titeln som Stockholms ledande italienare, och därmed nå ännu bredare publik utöver hotellgästerna, krävs emellertid det lilla extra.
                       

 

Adress: 
Norrmalmstorg 2-4
Öppettider: 
mån 17.00–22.30, tis–lör 17–23, lör 12–23, sön 12.00–22.30. Prisnivå: varmrätter 160–320 kr, förrätter 150–240 kr.
Stad: 

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Fler recensioner

Krogrecension: Melanders Södermalm

Det var i början av förra året som det meddelades att Söderhallarna skulle renoveras inom en nära framtid, och majoriteten av de etableringar som huserar där behövde maka på sig. En av dessa var Melanders som befunnit sig på adressen sedan 1992. Sökandet efter nya lokaler sattes därmed igång och i slutet av samma år meddelades att Melanders istället tar över Södra Sällskapets lokaler på Åsögatan. 

Krogrecension: Bord

Vi hann knappt torka tårarna efter Agrikulturs avsked till den intima lokalen på Roslagsgatan 43 innan tronföljaren Bord hade öppnat på samma adress.

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste krogrecensionerna i Stockholm

Nöjesguidens nyhetsbrev


 

Missa inga nyheter! Missa inga fester!
Anmäl dig idag!