Brogatan på Lundia

Daniel Eriksson 16:00 8 Jul 2009

Knut den stores torg 2, Lund, tel 046 280 65 22
Det vi hoppades var en inkörningsfråga när Brogatan öppnade sin lundafilial i slutet av november 2008, visar sig tyvärr ett halvår senare vara bestående: samma kypare är precis lika förvirrade nu som då. Vänliga och pratsamma, men sällan på plats när de ska vara det.
På menyn finns musslor, entrecôte, grytor och soppor, Brogatan-specialiteter som kalvlever och surkål, och klassisk fransk bistromat. Vinerna verkar noga utvalda. Anklevern till förrätt är fin i konsistensen, men alldeles för salt. Klicken med sötfruktig vallmohonung piggar dock upp. Men vad gör den enorma briochen på tallriken? Sniglarna doftar ljuvligt när de kommer in. Tyvärr är de överkokta, sega och smakar – ingenting! Inte ens salt.
Rödingen är torr, hård och verkar ha stått på värmning sedan i förrgår. I ett försök att hjälpa upp detta, badar både fisken och de fina grönsaksprimörerna i ört- och apelsinsmör, som i och för sig smakar bra, även om en tredjedel av det hade varit mer än nog. Ett berg med musslor i sitt skal kommer in. Musslorna inuti skalen visar sig vara små, men fräscha i smaken och fint möra. Buljongen är en besvikelse: salt vatten utan några som helst övriga smakdimensioner! Att de bägge tillhörande majonnäserna är hemlagade, är väl det minsta man kan begära.
Efter huvudrätterna följer en ny märklig väntan. Trots ständiga försök till ögonkontakt tar det 40 minuter innan David Kallos, himself, dyker upp. Han torkar av bordet, tar emot vår beställning av ost och rekommenderar oss ett rött vin på glas. Vinet är utmärkt och urvalet på osttallriken är en bra mix av kvalitetsostar. Men alla ostarna är iskalla.
Vi har insett värdet av att överhuvudtaget se någon i personalen och ber genast om notan, när vi får chansen. Espresson tar vi någon annanstans.


 

Öppettider: 
mån–tis kl 11.30–01.00, ons–tor kl 11.30–02.00, fre kl 11.30–03.00, lör kl 12–03, sön kl 07–01.
Stad: 

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler recensioner

RAMEN TO BÍIRU

Skenet från den röda neonlampan med Ramen to Bíirus logotyp lyser upp lokalen och gör att allt får ett rött skimmer över sig.

Senaste krogrecensionerna i Malmö

Nöjesguidens nyhetsbrev


 

Missa inga nyheter! Missa inga fester!
Anmäl dig idag!