Brasserie Lipp

Redaktion 12:00 26 Nov 2008

På Lipp finns ett inarbetat koncept och det känner man direkt när man kommer in. Att krogen har många år på nacken och att den har överlevt så länge som den har gjort kan bero mycket på just det.På Lipp finns ett inarbetat koncept och det känner man direkt när man kommer in. Att krogen har många år på nacken och att den har överlevt så länge som den har gjort kan bero mycket på just det. Man vet vad man får och det mesta de har att erbjuda motsvarar förväntningarna. Det är egentligen ingenting som imponerar speciellt. Förutom råbiffen och servicen som är ypperlig vid våra besök. På vardagskvällar när lokalen är till hälften fylld går det undan och servicen är näst intill oklanderlig. Det känns korrekt och vant.
    I och med det inarbetade konceptet finns det också en hel del klassiska rätter som inte strålar nytänkande på långa vägar. Det är å andra sidan inte Lipps nisch direkt. Entrecoten med de friterade potatisarna och bearnaisesås känns dock förvånansvärt oinspirerad och när maten lika väl skulle kunna serveras till personalen efter stängning så får man en känsla av uppgivenhet i. Lipp är värd mer ansträngning. Ett rustikt kök med Lipps tradition skulle kunna bli ett centrum på Avenyn för klassisk gubbmat som pytt, råbiff, anklever, grytor i stil med Brogatan i Malmö eller KB i Stockholm. Nu blir man, undantaget stjärnan råbiffen, måttligt road av Lipps förtjänster i köket, men visst är det en gedigen stämning inne på krogen och baren kan förmodligen vara stadens bästa häng för folk som passerat fyrtiostrecket.

Stad: 

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler recensioner

Krogrecension: Poppy

Öppningen är fortfarande så pass ny att inte ens serveringstillståndet är på plats i samband med att vi besöker krogen för första gången.

Krogrecension: Gurras

I samma ögonblick som vi stoppar in foten på Postgatan 16 möter huvudpersonen själv upp med ett fast handslag och ett smittande leende på läpparna.

Fei

Lägst upp i Petter Stordalens hotellkomplex på Lindholmen ligger restaurang Fei.

Krogrecension: Husette

En nytändning och lägesföränding behövdes efter pandemin och det blå trähuset med stor potential, omringat av kulturskapare, skulle bidra med just det.

Bar Minimal

Vid sidan av ett sort fokus på naturliga viner har Bar Minimal gjort sig känt för sin hantverksmässigt tillagade pizza.

Bikt

När fyra rutinerade krogrävar slog sina påsar ihop blev resultatet restaurang Bikt.